Lažovi uhvaćenu na djelu

7
lažovi na djelu

U moru manipulacija nakon protesta Demokratskog fronta jedna je bila perverzno efektna, iako ograničenog trajanja i dometa.

U cilju dokazivanja brutalnosti policije nad “Napadnutim demonstrantima“, na sajtu Sloboda traži ljude objavljena je u nedjelju popodne u 14 sati i 18 minuta u fotogaleriji “Povrede“ – šokantna fotografija prostrelne rane jednog demonstranta.

To je bio ili je trebalo da bude neoboriv dokaz da je u metežu nakon bačenog suzavca i u kasnijim sučeljavanjima policajaca sa demonstrantima upotrijebljeno i vatreno oružje, piše “Pobjeda”.

Slika se prosto prirodno naslanjala na prve manipulativne izvještaje pojedinih medija u Crnoj Gori i Srbiji.

Tako je, recimo, beogradski “Blic”, pozivajući se na agenciju Tanjug, u nedjelju ujutro pri kraju izvještaja o dešavanjima u glavnom gradu Crne Gore prenio alarmantnu vijest o pucnjavama u Podgorici.

Da li je objavljivanje te fotografije trebalo da posluži kao dokaz novinarske tvrdnje, nije poznato.

Ubrzo je, međutim, razotkrivena manipulacija. Ispostavilo se da je istovjetna slika objavljena nekoliko godina ranije prilikom dešavanja – na Kosovu.

Istom slikom koja će se, mnogo godina kasnije, pojaviti kao “krunski dokaz zločinačkog ponašanja“ crnogorske policije.

Nakon što je razotkrivena manipulacija, fotografija je uklonjena iz galerije slika sajta “Sloboda traži ljude“.

7 KOMENTARI

  1. Treba viđeti pod I T N O-one slike oliti “slučajeve prekoračenja ovlašćenja..”(da i one nijsu iz iste kužine-l a ž a v i n a?) koje je “objavila nečesova NVO-GA…na Portal Analitiku dana 27(na dan “zaštitnice žena”-svete Paraskeve).listompali.2015.godine-za ciglije 9OO sekundi-dana 24.listom palih.2015-na Sveti Svjecki Dan Ujedinjenih sretnih Naroda Svijet-pred Nenarodnom skupštinom u bivšem TITOVOMGRADU-brez opaljneoga metka i baruta-sa “pristojnom upotrebom suzavca i petardi”-koje su u paramparčad rašćerali “ruski i SPC vjetar” sa leđa-osamarenih-ka i vazde u takvim i sličnim prilikama- naših naroda i narodnosti..?
    U sklopu “akcije”da se nikad ne zaboravi”…p r e d l a ž e m- p u k u-da pokrene akciju da se onaj “TRG GOLOOTOČKIG ŽRTAVA”-u “Bloku V.”preimenuje u”TRG ŽRTAVA ABlejanja-kontrarevolucije 1988/1989 diljem NDMNE”? Nebismo li tijem-za vazde “rasćerali tamu” po NDMNE-“vjetrove Rusa i SPC”?

  2. Imam doma neke slike kad sam nogu slomio ima i gips i sve što treba i štake poslije.Oćete li da vam bez para uzamim?

  3. Drva njima treba a prije svega ZAKON ko udara na državu! To nema niđe na svijet da još poslije svega prijetiš a pokušao na državu huliganima i kriminalcima.

  4. I koliko još ovakvih i sličnih u medijskim naručenim albumima za dokaz na nevine i jadne,bespomoćne građane na koje juriša Milo sa svojom policijom.
    Montažeri sspremajte se na vrijeme do sljedećih neuspjelih pučeva i udara po scenariju četničkoga vojvode.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]