Liberali poručuju: Krajnje je vrijeme da Kotor sačuva ono što ima

8
Da li s razlogom kruži ovakva skica novog Markata?

Vido Drašković

Vido Drašković

Da li ćemo u buduće ribu kupovati na kotorskoj peškariji, pitanje je koje postavljaju kotorski liberali, a na koje ne dobijaju odgovor, saopštio je za Skala radio, u ime Optinskog odbora LP Kotor predsjednik Vido Drašković.

Peškarija, sastavni dio kotorske pijace, fizičke, funkcionalne i ambijentalne cjeline sa gradom Kotorom, prirodnim i kulturnim dobrom zaštićenim upisom u UNESCO-vu prirodnu i kulturnu baštinu na zaprepašćenje građana zatvorena je.

Sudbina peškarije, kao i kompletne pijace je neizvjesna.

Kultno mjesto, đe se odvijao život, đe se osjećao mediteran, može se reći duša Kotora, danas je “okupirano“ fizičkim obezbeđenjem.

Postavlja se pitanje što se krije iza ovog čina?

Nakon što je sudbina potencijalnog pokretača privrednog razvoja Kotora, Luke Kotor, neizdavanjem koncesije za područje i djelatnost u dosadašnjem obimu i dalje neizvjesna, a samim tim ograničena njena investiciona djelatnost, što sputava razvoj grada kroz valorizaciju njegovog kulturnog i prirodnog nasleđa kao turističkih resursa.

Umjesto da se operativna obala da na upravljanje i korišćenje lokalnoj samoupravi, kako bi Luka Kotor a.d. pri postojećoj vlasničkoj strukturi i organizaciji mogla uspješno ostvarivati funkciju zbog koje je i osnovana i biti nosilac privrednog razvoja grada, mi danas ne znamo kakva je sudbina Luke, što sprečava njen menadžment da realizuje usvojeni program, kaže Drašković.

Postavlja se pitanje čime je to Kotor zaslužio da mu se uz dislociranje “Jugopetrola”, ne davanje koncesije Luci Kotor a.d. sad uzima i “duša“, zatvaranjem peškarije i ograničavanjem rada pijace što izgleda ide ka njenoj zabrani rada?

“Krajnje je vrijeme da uradimo sve kako bi bar sačuvali ono što sad imamo. Ne dajmo pijacu i peškariju”, poručili su kotorski liberali.

Podsjećamo, pitanje kotorske pijace na kojoj je već duže vrijeme zabranjena prodaja namirnica životinjskog porijekla, zbog, kako navode inspekcije higijenskih neuslova i izduvnih gasova sa obližnje glavne saobraćajnice, je predmet današnjeg sastanka u Podgorici sa predstavnicima inspekcijskih organa, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća, koje gazduje pijacom vjeruje, kako je kazao našem radiju, da će se naći pozitivno rješenje kako bi kotorska pijaca mogla raditi u punom kapacitetu.

8 KOMENTARI

 1. Dobro jutro Skali.
  Svanulo je prije uru i 3 kvarta, Dobrotu ne vidim od magle što se skupila poviše mora, temperaturna je razlika, ali biće lijep dan.
  Blago nama kad u PG misle oće li nas riba sa peškarije potrovat, jesu li uslovi takvi pa da je zatvore i SPASE NAS. Tako su nas spasili prije godinu i po i od Jugopetrolja, nas oslobodili, a teret nametnuli sebi. Humano !
  Ako se krene u uništenje sadašnjeg izgleda Pjace i peškarije u sklopu nje, jedini čin koji su Kotorani dužni da neprekidno održavaju je DUGOROČNA POBUNA, izađimo, ne mičimo se danonoćno, u smjenama je to lako izvodljivo.
  Pompijeri sigurno neće na nas vodenim topovima, to su naši mladići i oni će stati s nama i jedino tako se možemo suprotstaviti ovom neviđenom teroru.
  P O B U N A !!!!!!!! Pa neka dođu ,,čistunci “ako im basta !!!!!!!

  • Brao prčanjotu ! Dijelim svaku tvoju riječ ! Đe su nevladine organizacije da objave eventualnu potrebu za protestima, jer ipak mora postojati makar improvizovana organizacija.
   Moja familja i ja bićemo na Pjacu koliko god bude bilo potrebno da zaustavimo njeno zatvaranje! Neka ostane ista, a u PG neka grade zdanja ako će i od 20 spratova.
   KOTORANI, AKO NAS JOŠ IMA, NEMOJMO DOPUSTITI DA MARKAT NESTANE ! Izađite iz postelja, imaćemo svi kad da spavamo !
   Nevladine organizacije, OBJAVITE ono što je nužno !!!!!!!

   • Ali Antonia zaista misliš da ima pravih nezavisnih Nevladinih organizacija u Kotoru. Ne sanjaj. . Vidi malo bolje kako to tperfidno čine u Expeditio pod geslom očuvanja kulturne baštine itd. a sve za svoju g….

   • Alooo, nemote zaboravit da se vrate i topovi ispred vrata od grada i nemote nedaj Boze dat da se pokrije Zvjerinjak. To nam je vazno!

 2. Liberali ne ponavljajte se. Već viđeno i sve rečeno nego učinite sve što je do vas politički na vlasti ste u Kotoru. Ultimatum- koalicija do izbora ili pijaca bez ikakve priče oko njenoga gašenja ili nedaj Bože prenamjene. Bez govorancija,….konkretno gospodo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]