Ličina: Milatović da se izjasni da li smatra da je Radovan Karadžić ratni zločinac i o genocidu u Srebrenici

2

Predstavnici dijaspore uputili pitanja kandidatu za predsjednika

Ličina: Milatović da se izjasni da li smatra da je Radovan Karadžić ratni zločinac i o genocidu u Srebrenici

Budući da su stavovi drugog predsjedničkog kandidata u pogledu sadržaja navedenih pitanja prilično jasni, ova pitanja upućujemo samo predsjedničkom kandidatu Milatoviću, predsjednica eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj, Emira M. Ličina.

“Predizborna koordinacija eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj uputila je pitanja Jakovu Milatoviću, kandidatu za predsjednika Crne Gore na predstojećim izborima koji će u drugom krugu biti održani dana 02.04.2023. godine, uz molbu za jasne i precizne odgovore, bez političkih tonova, obzirom da mi i naši članovi nijesmo politička organizacija”, poručila je Ličina.

Od Milatovića traže da odgovori na dva pitanja.

“Da li smatrate da je Radovan Karadžić ratni zločinac? Da li se u Srebrenici 1995. godine dogodio genocid nad Bošnjacima?”, pita Ličina.

Milatović, poručuju, u svojim javnim istupima u okviru predizborne kampanje ističe svoju snažnu posvećenost evropskim vrijednostima.

“Kao vizija političke organizacije čiji je kandidat gdin Milatović ističe se ostvarivanje Crne Gore kao „suverene, stabilne, bezbjedne, ekonomski jake države, zasnovane na vladavini prava, koja je punopravni član Evropske unije.“

Uzimajući navedenu posvećenost vladavini prava u obzir, a u svrhu obavještavanja pripadnika crnogorske dijaspore koji imaju pravo glasa na predstojećim izborima u Crnoj Gori, da li predsjednički kandidat Milatović dijeli evropske vrijednosti u smislu priznavanja činjenica utvrđenih presudama nadležnih međunarodnih sudova (Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju i Međunarodni sud u Hagu), javno mu se upućuju gore-navedena pitanja”, poručila je Ličina.

Budući da su stavovi drugog predsjedničkog kandidata u pogledu sadržaja gore-navedenih pitanja prilično jasni, ova pitanja upućuju, dodaju, samo predsjedničkom kandidatu Milatoviću.

“Nadamo se brzom odgovoru, iz prostog razloga što se radi o temama na koje svaki građanin Balkana ima mišljenje i stav, a posebno smatramo da ih jedan predsjednički kandidat mora imati”, zaključila je Ličina.

2 KOMENTARI

  1. Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, a pitas li ko je snabdijevao tenkove sa gorivom bas tada. Ili znas ko, pa i ne trebas pitati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].