Ličina: Negatori Crne Gore ne mogu spriječiti naš dolazak

2
Foto privatna arhiva

Predsjednik Udruženja švajcarsko–crnogorskog prijateljstva poručio da će dijaspora iz Švajcarske letovima drugih avio-kompanija doći da glasa na predsjedničkim izborima

Ličina: Negatori Crne Gore ne mogu spriječiti naš dolazak

Nijesu nama potrebni avioni negatora Crne Gore, mi smo se dovoljno spremili i iskoristićemo druge avio-kompanije, a slijetanja će biti u Dubrovniku, Tirani, Prištini, Sarajevu… – istakao je Ličina

Potez crnogorske nacionalne avio-kompanije Air Montenegro da odgodi satnicu leta iz Ciriha za Podgoricu za 20.45 sati na dan kada se održava drugi krug predsjedničkih izbora izazvao je brojne reakcije crnogorske dijaspore koja je planirala toga dana da dođe i iskoristi biračko pravo.

Predsjednik Udruženja švajcarsko – crnogorskog prijateljstva Šefko Ličina ocijenio je za Pobjedu da iza takvog postupanja stoje „negatori Crne Gore“. Ličina je i imenovan za koordinatora dijaspore u Švajcarskoj sa zadatkom da organizuje dolazak crnogorskih državljana 2. aprila kada će se održati drugi krug predsjedničkih izbora.

– Informaciju koju smo svi pročitali i čuli na TVCG, znamo da ona dolazi od negatora Crne Gore. Ne može nas iz dijaspore, osim Boga, niko spriječiti da dođemo i damo glas suverenističkom bloku, to jest predsjedničkiom kandidatu Milu Đukanoviću – naglasio je Ličina.

Kazao je i da su, nakon što su informisani o odgađanju leta crnogorske avio-kompanije, pribjegli alternativnim rješenjima.

– Nijesu nama potrebni avioni negatora Crne Gore, mi smo se dovoljno spremili i iskoristićemo druge avio-kompanije, a slijetanja će biti u Dubrovniku, Tirani, Prištini, Sarajevu… – istakao je Ličina.

Rekao je i da će doći u Crnu Goru 2. aprila i proslaviti pobjedu „nad negatorima Crne Gore“.

– Negatori Crne Gore znaju da im se bliži kraj i zato rade sve protivzakonito da spriječe naš dolazak, no, naša ljubav prema našoj domovini Crnoj Gori je mnogo veća nego što misle – poručio je Ličina.

Nakon što je objavljena informacija o promjeni satnice leta, iz TO Montenegra ustvrdili su da je to učinjeno zbog usklađivanja saobraćaja na aerodromu u Cirihu. Sa druge strane, iz nadležne švajcarske institucije Gradskoj televiziji kazali su da se dozvola za polijetanje mijenja isključivo na zahtjev avio-kompanije.

Iz kompanije Aerodromi Cirih istakli su da je let za Podgoricu 2. aprila jedini sa kasnijim polaskom, a da svi ostali polijeću u 16.25 sati. Takođe, švajcarska organizacija, koja daje dozvolu za polijetanje, saopštila je Gradskoj da je taj let pomjeren na zahtjev avio-kompanije

Iz kompanije Aerodromi Cirih istakli su da je let za Podgoricu 2. aprila jedini sa kasnijim polaskom, a da svi ostali polijeću u 16.25 sati. Takođe, švajcarska organizacija, koja daje dozvolu za polijetanje, saopštila je Gradskoj da je taj let pomjeren na zahtjev avio-kompanije.

– Nažalost, Slot Coordination Svitzerland ne može potvrditi koje slotove ima pojedinačna avio-kompanija. Za ovo morate kontaktirati sa avio-kompanijom. Međutim, mogu da potvrdim da koordinator mijenja dodijeljene slotove samo na zahtjev dotične avio-kompanije i da koordinator ne mijenja slotove sam. Koordinator slota ne zna razlog promjene slota – istakli su iz Slot Coordination-a Švajcarske.

Bukilić: Odazvaćemo se i ovog puta

Jedan od čelnika Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj Miloš Bukilić istakao je da čudi izjava pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arbena

Jakupija koji je kazao kako je poziv dijaspori da glasa – zloupotreba i podsjetio da je osnovno pravo građanina, zagarantovano Ustavom, pravo da bira i bude biran.

– Kao što smo se uvijek odazivali kada nam je država bila u problemu i prekretnici, tako ćemo se odazvati i ovog puta i vratiti Crnu Goru na evropski put. Molim vas da ostavimo po strani lične interese, sujete, eventualne ljutnje na pojedine suverenističke partije i shvatimo da je potrebno da ovog puta damo podršku predsjedniku Milu Đukanoviću, jer je glas za njega, glas za spas Crne Gore i nas samih – istakao je Bukilić.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].