Lični i partijski interesi zakočili rad kotorskog parlamenta

6
Vido Drašković

Po scenariju odbornika sa izborne liste SNP-a konstituenti kotorske vlasti Demokratska partija,Demokratski front,Socijaldemokratska partija i pokret Ura nastavljaju političku komediju.

Početnu idilu konstituenata vlasti uzdrmalo je nezadovoljstvo uzrokovano statusom dijela koalicione vlasti,koji im nije obezbjeđivao ostvarenje ličnih i partijskih interesa.

Ne usaglašavanje partijskih i političkih interesa dovelo je do nemogućnosti održavanja XVI sjednice Skupštine Opštine (druge u 2018. godini).

Krizu opštinske vlasti koristi predsjednik opštine,kojemu odgovara neodržavanje skupštine i pod nadzorom odbornika sa izborne liste SNP-a, donosi odluke na osnovu kojih se bez usvojenih programa i finasijskih planova troše sredstva građana.

Iako prijedlozi Odluka predsjednika opštine nijesu mogle obezbijedit većinu u skupštini, što je bio razlog da koaliciona vlast u nedogled odlaže održavanje XVI sjednice, ipak se na osnovu njih potrošiše milioni građana Kotora.

Vjerujući da će skupština retroaktivno dati saglasnost na njegove Odluke i tako ih uvesti u legalne tokove dajući im legitimitet, predsjednik ih je donosio.

Ako skupštinska većina koja ga je izabrala za predsjednika opštine ne da saglasnost na Odluke  koje je donio, usljed ne održavanja sjednica skupštine, što je sa tim Odlukama i posledicama proizvedenim sa njima?

Imali političke odgovornosti?

Da li će predsjednik podnijeti ostavku gubljenjem povjerenja od onih koji su ga izabrali?

Organima vlasti ostavljamo da utvrde ima li prekoračenja ovlašćenja od strane predsjednika.

To su dileme građana koji sa nestrpljenjem očekuju okončanje ove komedije, poručuju u saopštenju za javnost iz Opštinskog odbora Liberalne partije Crne Gore Kotor, koje potpisuje predsjednik Vido Drašković.

6 KOMENTARI

  1. Slom Kotora se mora hitno zaustaviti,država mora pokazati da je Kotor dio Crne Gore.Mora se dati lekcija avanturistima na vlasti u Kotoru,svi trpimo,bez obzira kako je ko politički opredjeljen.

    • …a Kotor i Crna Gora…od planina pa do mora-od Ulcinja do Novoga..TRPJET će,TRPJET će najmanje još stotinu(1OO) NAREDNIH godina…posledice vašega “Sveto rata za mir na Konavle i Dubrovnik-u odbrani srpstva i kosova…1988-1999 gdina”..Brez dileme-to je VLAST koja je djelimično OGOLJELA-pa šutnuta oliti SKINUTA(2016-listompadoste!) sa TRONA u Kotoru gradu od starina-a danas ŠTRAFURA..vašeg tridesetogodišnjeg vladanja..oslikano u PARK HOTELA SLAVIJA”-na TABAČANU(petokatnica..”gregi-montenegrina” istije nagona)-u PRIVREDNU JUGOSLOVENSKU ZONU…u GRBLJU…I tako redom i tako dalje put PERASTA-RISNA-LIPACA…do na Turski rt od Veriga…đe je POSTAVLJEN SPOMENIK-VAŠOJ NARAVI-JANI KUNDUT-OLITI VAŠ DNEVNI BORAVAK-đe će te “SEBE SLUŽITI..sa bnanama sa plantaže-u Kostanjici”..remek djelo urušavanja UNESKO GRADA-BOKE KOTORSKE…uz pomoć CETINJSKE “UPRAVE za URUŠAVANJE SPOMENIČKOG BLAGA CG…!!! Cetinje,Cetinje-što i te snaodi u produžnom trajanju od 1918 do dana danjega..i do unedogled..? Čekajući Petrošenkovu ĆOKOLATU-iz bivše “KOŠUTA -Fabrike opančina”-Gornje Polje..put Bajica kraj Cetinja..??!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]