Litvanija donirala Crnoj Gori vrijednu medicinsku zaštitnu opremu i sredstva

0

Vlada Litvanije donirala je Crnoj Gori medicinsku zaštitnu opremu i sredstva, kao i pulsne oksimetre, u vrijednosti oko 20 hiljada eura.

Ugovor o donaciji potpisale su juče ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i nerezidentna ambasadorka Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene.

Izražavajući veliku zahvalnost i Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja, ali i zdravstvenih radnika i svih građana, ministarka Borovinić Bojović je istakla da je ovo veoma važna donacija za crnogorski zdravstveni sistem, s obzirom na ozbiljnu epidemiološku situaciju izazvanu virusom Covid-19.

“Ona je kazala da će zaštitna oprema sigurno mnogo značiti zdravstvenim radnicima u bolnicama i domovima zdravlja, jer su ovom trenutku velike potrebe za ovim vidom zaštite u svim zdravstvenim ustanovama”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

 

Borovinić Bojović je naglasila da, budući da je i sama doktor, pulmolog i da je od početka epidemije u kontinuitetu liječila upravo pacijente oboljele od Covid-19, najbolje zna koliko je važno da su zdravstveni radnici adekvatno zaštićeni, naročito oni u Covid centrima.

Ambasadorka Raguckiene uputila je Borovinić Bojović čestitke povodom imenovanje na mjesto ministarke zdravlja i naglasila da je osnovni motiv njihove pomoći i podrške je jedinstvena i ključna poruka za sve, a to je: Zajedno smo jači!

Ona je iskazala spremnost da se saradanja u oblasti zdravstva unaprijedi, uz nadu da će bilateralne veze dvije države u budućnosti biti još bolje i jače.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]