Ljetnja škola molekularne biologije u Kotoru od 9. do 11. septembra

0

 

Ljetnja škola iz oblasti molekularne biologije će se održati sljedeće sedmice, od 9. do 11. septembra u Institutu za biologiju mora u Kotoru.

Ministarstvo nauke Crne Gore organizuje ovu ljetnju školu u saradnji sa EMBL-om (European Molecular Biology Laboratories) i Institutom za biologiju mora (Univerzitet Crne Gore).

Ljetnja škola molekularne biologije je namijenjenja najboljim studentima bioloških, medicinskih i biotehničkih nauka a otvoriće je dr Detlev Arendt.

Dr Arendt i njegov tim se bave istraživanjem jednostavnih morskih organizama, i njihovih ćelija od kojih su građeni, kako bi objasnili porijeklo i evoluciju kako nervnog tkiva tako i pojavu kompleksne građe složenih organizama, u okviru EMBL-ovog istraživačkog kampusa u Hajdelbergu.

Tema ovogodišnje škole je “Sekvencioniranje jedarnog materijala pojedinačnih ćelija” (Single Cell Sequencing) i predstavlja jedinstvenu priliku da se naši studenti upoznaju sa najsavremenijim tehnikama istraživanja u biologiji, sa disocijacijom eksperimentalnih organizama na pojedinačne ćelije i proučavanjem tako razdvojenih ćelija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].