Ljiljana Popović – Moškov na čelu URA u Kotoru

19
URA Kotor

Na osnivačkoj konvenciji u Kotoru izabran je opštinski odbor Građanskog pokreta URA, na čijem čelu je ekonomistkinja Ljiljana Popović – Moškov.

Članovi su Nebojša Ševaljević – ekonomista, Smiljka Grgurević – nastavnica maternjeg i francuskog jezika, Predrag Janković – privrednik i galerista, Ljilja Marković – profesorica sporta i fizičke kulture, Saša Mišković – arhitekta, Kristijan Đuranović – muzičar, Jovana Crepulja -ekonomistkinja, Nikša Ševaljević – turizmolog, Labud Mihović – privrednik, Mladen Živković – sociolog i Adela Barba – turizmolog.

Potpredsjednici odbora URA u Kotoru su Predrag Janković i Mladen Živković, a sekretar Saša Mišković.

Zaključeno je da će URA svoju aktivnost usmjeriti isključivo na prosperitet Kotora konkretnim akcijama i svrstavanjem na stranu svih sugrađana koji se ne mire sa činjenicom da se njihov grad urušava i devastira u svim segmentima života, poput kulture, privrede, gradnje i odliva novca prema centrima moći.

“Kotor lagano odumire. Izgubio je status grada, iz njega su izmještena sjedišta mnogih institucija poput Zavoda za zaštitu spomenika i Arhiva, izmješteno je sjedište privrednog brenda Kotora, kao što je Jugopetrol, planira se oduzimanje Luke Kotor, sprovode se radnje koje upućuju na prenamjenu prostora MARKATA-čuvene kotorske pijace, jednog od zaštitnih znakova grada od kulturne i istorijske vrijednosti, govori se o premještaju bolnice, prijeti opasnost skidanja sa liste UNESCO-ove zaštićene kulturne baštine… Borićemo se da Kotor bude najmanje onakav grad kakav je nekad bio – grad prosperiteta i razvoja,u kojem mladi ostaju , a ne odlaze iz njega, grad života, a ne grad-muzej”, poručeno je sa osnivačke konvencije URA, sa koje su sve sugrađane koji dijele ovakve vrijednosti i razmišljanja pozvali da im se pridruže.

“Nama su potrebne korijenite reforme u svim oblastima, ali i u nama samima. Građani u svim sredinama treba da se bore da njihovi gradovi ili mjesta u kojima žive budu uređena i organizovana po mjeri njihovih potreba, a ne interesa grupa i pojedinaca. Patriotizam i lokal-patriotizam ne iskazuju pasivnošću i gledanjem sa strane, nego iskrenim djelovanjem da naša sredina bude poželjno mjesto za život, kao u željom da se očuvaju vjekovne vrijednosti grada, te da se interesi građana i lokalnih zajednica moraju uvijek staviti ispred interesa u čijem je središtu profit pojedinaca i na dug rok neodrživ razvoj grada i zemlje u cjelini. URA se i u svojim programskim načelima zalaže za lokalno djelovanje, odnosno djelovanju svakog pojedinca na osnaživanju, jačanju i planskom razvoju sredina kojima pripadaju. Samo na taj način, a ne dirigovanjem iz centra neke moći možemo doći do snažne, prosperitetne i demokratske Crne Gore”, rekla je, između ostalog, potpredsjednica URA Božena Jelušić.

Medijski tim URA

19 KOMENTARI

 1. ..i brata mu bekana M.Marića-sapeta-sažeta u istini:”Po vjeri,naciji,jeziku,vjeroipovijesti(za razliku od vas) sam čovjek-vjere u istnu i pravdu ideologije Kineske-koju ste vi popasli za račun predaka do Blajburga i Zidanije mostova vašega zastiđa-predaka “slugu fašističko nacističkog terora i prije 12.jula 1941-i poslije do dana dajega-do u vjenost:”SVE ŠTO MAČKA KOTI miše LOVI”! Okolo naokolo sjena i vaše kosidbe-po narudžbenicama rahmeti vam predaka-nastojim da vam obezbjedim “dijetalnu ishranu-primorsko sjeno”-pokošeno davne 1916 na dan 18.siječnja-potla-“svanuća :”svanuše Boki novi dani,stvorila joj se nova budćnost”-oburdavanjem Najveće Crnogorske Svetinje/ po kršćanskim obredima-košenja sjena-za svinjonakončad-rušitelja Groba Njegoševa)-uz “moleban rušitelja kako” pojahu u “cirkularau”:”..pa se obraća tom uglednom općinskom Upraviteljstvu sa molobom da poradi kod uglednijih i imućnijih općinara da doprinesu svoj novčani doprinos za “što bolju i svečaniju proslavu Tripunjdana i ZAUZEĆA LOVĆENA”(ne pominjući VANDALIZAM-rušenje od bande “dobrovoljaca oružanog hrvatskog bratstva BM?)koje nisu ni TURCI ispoljavali na Balkanu 5.vjekova njihovog preoravanja Balkana! Ako vam.ne bude po želji ovo posuše sjeno-pokušaću vam naći u “ambarima-ANBele-seno koje su vam kusali bližnji preci -/po/stadali na “križnim putvoma”-d o Blajburga i Zidnaije mostova za sap domovne-i za dom spremni…! Da,da vi dragi potmoci-Jajara slugu okupatapr na ovim prostorima-koji su /koji ste znali i dan danas znate samo za jednu pjesmu-sjno:”Brat je mio koje vjere bio-samo da je okupatro”,jer to su vaši “uzvišeni ciljevi”-“sa prigrabljenim oružjem da branite i odbranite Gospodara(nota bene isključivo okupatora)”!!! Za sve nejasnoće-obratite POZORNOST na čitanje sa razumijevanjem-ovega napisa nepoznatog Bocuna-koji od VAS >>>( za jedan tren-jednim otoksom davno uvelog i presušenog sjena)<<< NAPRAVI staklenu g u s k i c u- bolnički "termos" za vaše dijetalno piće "nektaurin-sok"!

  P.S.gospodo B/b/orota i M.Marić-"da oprostite-a izvinete-mnogo se izvinjavamo-ali radi vaše što bolje promidžebnosti-vaše istine o "pokošenom sjenu" do Blajburga i Zidanijeh mostova",na sreću vašu,na onom spomeniku od surog mermera u Blajburgu(objavila RT HRT-u emisiji "NEDJELJOM u DVA"-dana 17 i 24 svibnja 2015.godine niko ne pominje Zmaja-nego:"Slavu slavnoj hrvackoj armiji-Blajburg.15.svibnja 1945-okićene sa "šahovnicom i polumjesecom-asocijacija-"hrvackim cvijećem dr Anata…."?"
  Iskrene pozdrave vam polučujem iz rodnog mi Prčanja-nota bene sa pjene najljepšeg zaliva i mora Crnogrskoga-time i Svjetskoga!!!!

 2. Za naslednike SDP-a: “Iz dubina srca našeg čestitamo sina vašeg. Ako bio kao tata ne živio ni po sata.”

 3. Poštovana Božena,
  Vi biste morali znati ko su ovi ljudi i koliko su pojedinačno doprinosili do sada razvoju Kotora? Što je ovo, kakva je ovo družina budućih političara. Đe se nađoše? to su vam uglavnom pitanja otkad se pojavio ovaj novi odbor buduće stranke i u Kotoru?

 4. …ugrožena je klevetama i lažima o njegovim precima-dobrovoljcima-reprintovanih na ovaj Portal dana 25/juna/2015 godine u 09:18 ura-u temi:” Bokeljska mornarica je tkivo grada Kotora”-od nepoznatog “nevaspitanika”-na čije “brljotine” se nije oglasio Borota ruralac-biloškog porjekla mut od muta? A trebao je? Razumijem-bilo mu je..mumuuu..preče- kroz laži upućene pensioneru J.D.- zarad maskiranja-prekrečenja “nagona predaka-dobrovoljaca-junačkih poteza “oružjem u ruci vrlo dobro shvaćaju svoje časno geslo”Vjera i poštenje(kontam kršćansko?)-Vjera u Boga-u odbrani svoga gospodara,…domogla se je ona,uz bok naših hrabrih četa,Lovćena i umjesto puškama, oni/ona ćuskijama(palangama) oburdali/oburdala najveću Crnogorsku Svetinju-Grob Njegošev-Vjerom u Boga i geslom:Vjera i poštnje(kršćansko)-uživajući u “sjajnoj pobjedi-od koje svanuše Boki novi dani,otvorila joj se nova budućnost…”! Jest bora mi Boreta-i tebi je ka ti precima ugrožena “osvanula nova budućnost(vašoj Boki)”? Dakle-dvojbe nema tebi/vama LAKEJIMA Slobodana Miloševća je Dub poštapalaica -oliti HDZ oprema zaštitna maska-a pezioner iz Prčana META-J.D.potomak onih kojima su tvoji Vjerom u Boga i Vjerom i poštenjem”-pokušali pod okriljem okupatora austrijanaca-da zatru trag Crnoj Gori i Crnogorcima(prvo uništvajući grobove-pa onda sve svezano za:”…vjernost i odanost svome premilostivome vladaru…prigrabiše oružje da odbrane svoja Gospodara…”?!!
  Borota-vakat je da zamukneš/zamuknete-da se ne javljaš/javljate-nego nasatvi da paseš/pasete svezan/svezani za ove crnogorske dubove-bez nade da će vam jopet vaskrsnuti vaša baba Austrija-čije grbove i ostalo okuatorsko znamnje- oćete silom i brukom da perite na Vrata od grada-skidjući svijetle simbole-časnih oslobodioca-koji danas nije su po mjeru-ćeifu vas potmaka Blajburga i Zidanije mostova!
  Zapamtite-“papila vam je maca piša nosića”! Ostaćete-na ultimu i brez brageša-kao što ste poodavno ostali brez obraza!!!

  • Odlukom produkcije Villa parovi odlucili smo se da vas pustimo i realiti sou kako bi ste uveseljavali narod. stop. Posaljite nam hitno odgovor dragi J D. kako bi znali da vam pokosimo dosta sjena za objed !!! Da li |Vam je Zmaj brat od tetke …

 5. Slušajući te i opservirajući tvoje ponašanje i nagone-dileme nema-da je dub tvoja/vaša obiteljska sudba ukleta- svezivani preci bovi i asinusi i vi potomci(preventive radi!) u montanju ispod Svetoga Ilije(poluotok Vrmac)-oklen ti je baba pretkica dopela na potok….(vaše pojilo)….Nego,da te zamolim-da u svom narednom javljanju izađeš na čist zrak-jer od kad boraviš u tikvu(gu..) ovije što ih braniš-Blažene kotorane-Azilante u TIKVU..(a što je miš u u tikvu- nego sužanj…) …u SPC Hramu u Podgorici(do jedne ure-ka kod kaspina sa Dedinja-od 11/01/1989 g.do 12.juna.1993 g.)-gubi ti se ton uz pojačani vonj iz tvog stacionara-staniša…pa ti se to đaolje ne razumije što mukaš!

 6. Oće li to ovizi pokušati da popune političku prazninu koja nastaje frakturom SDP-a?
  Kamo sreće da su se odavno prije uamebili.
  Ni manje partije , ni veće štetočine u CG se više neće kreirati.
  Nu, pučanstvo se živo pita – kako će se ovo frakcionaštvo u kombi partiji odraziti na sveukupno stanje i poslovanje u “Luci Kotor”?

  • Altaire, Vi vrlo dobro poznajete materiju. Citam Vase komentare po bilo kom pitanju i komentari su po mjeri. Nesumljivo, vrlo dobro ste informisani. Da nije tako ne bi komentarisao…
   Da li do Vas dopiru informacije da ce biti hapsenja kriminogenih struktura u Opstini Kotor i u Luci A.D. (u ime oca i sina)?

 7. Pa tako i SuDoPerice-na dvoru Gospodara Crne Gore? Zar ne vi koji ste prošli “četvrt vijeka njihovog nadstranjačenja-na pravoj strani istorije njihovoga zastiđa”-uživajući u “epohalnim uspjesima”-Kotorskih uličara-LAKEJA Slobodana Miloševića-koji su pokosili 1989 Crnu Goru-koju nije imao ko da brani-uz poznate referene:”Oćemo Ruse-oćemo gusle”-“I kad dođe stani pani svi komuništi-a :četnici,domobrani,zelenaši,ustaše,belogardejci,balisti,”kroati cvijeće” i ostala pestokupljavina-bagre sluge fašističkog terora od 12.jula 1941-do 15 maja 1945 godine!(kako ih nazva na Portal Analitiku-dr Novak Adžić-na temu :”SPC lažni moralni batsion”-dna 03/11.2013 godine?! Nema gi više-pobrkala ih je gu..ka i sve dosadašnje političare-stranke-pokrete od kad je nastala država-posebno na ovom divin Balkanu-đe abitavaju od zlih baba i gorije đedova-đe ništa nije sveto-niti svetije od “njenog veličanstva prepodobne guz…? Ali ne brinite vi za njih? Dok im je gođ “centar za preživanje u guz…”- đe im ga je u ABlejanje-kontrarevoluciji-izmjestio iz glave-silom na njihovu sramotu kasapin sa Dedinja-1988-zato ne brigajte-snaode se oni-osobito o tuđemu trošku?!
  Ima nade i za nas Kotorane…Kotorane-koji dočekaju-kako je krenulo- više partija nego stnovnika koji u stnametu-u krdovima u zbjegovima za Podgoricu-noseći sve što im je”preteklo” u pasnai kvarat od vijeka?! E,bože ako te ima-a nema-gubaloti ih-ove nove tvoje vjernike-a naše stare prepoznatljive po zviždanju-zviždače…..

 8. Postovana Bozena
  slazem se, nikako pasivnost
  Godine su pobijedile snagu i mladost, ali ne i htijenja
  Organizujte javne protedte, bicu u prvim redovima, makar sa stapom da mrdam i koracam !

 9. jeli ovo Buki ovđe: Ali će i on u političare a Teatar 3’03! možda i on ide u ministre?svi će nam iz Kotora pasati u zadnje u POdgoricu a sve čuvaju Kotor od njih gorena.hahahahahahahhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa o i jest

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].