Ljiljana Velić: Više ulagati u kulturnu infrastrukturu Kotora

5
Ljiljana Velić

Ogromna kulturna baština Kotora je integrisana u turističku ponudu grada, te lokalna uprava ubuduće mora više ulagati u kulturnu infrastrukturu i obnovu baštine naših djedova, izjavila je Ljiljana Velić, nosilac liste Za bolji Kotor – HGI Od srca.

Velić je naglasila da djeca i mladi treba da stiču  znanja o povijesti i kulturnoj baštini Kotora, kako bi usvajali stav da je privilegija biti građanin grada Kotora.

“Pozorište je kulturna institucija koja se mora uvažavati i Kotorani zaslužuju savremeno opremljenu dvoranu sa stalnim postavkama. S obzirom na to što kotorski arhiv čuva pisana svjedočanstva grada kroz vijekove, potrebno je obezbjediti bolje uslove čuvanja i dostupnosti građe, a djelatnost muzeja, galerija i biblioteka mora biti uključena u školski obrazovni program“, objasnila je Velić.

Hrvatska građanska inicijativa se, dodaje Velić, zalaže za promjenu naziva Pomorski muzej Crne Gore u Pomorski muzej Boke Kotorske, koji je “čuvar povijesti i tradicije, neraskidiva veza Boke, Kotorana i mora kroz vijekove“.

Velić je kazala i to da kulturni identitet predstavlja najvažniji element hrvatske nacionalne zajednice, te će u tom pravcu HGI insistirati na očuvanju i promociji  kulture autohtone hrvatske zajednice kroz programe međunarodne kulturne saradnje i razmjene, kao i kroz rad NVO hrvatskog predznaka i saradnju i uključenost sa lokalnom zajednicom.

5 KOMENTARI

  1. Znamo svi da je bilo i biće Hrvata poštenih u Boki i zato glas za stranku mira i ljubavi ali i tradicije Bokeške.

    • Isto kao oni sto kažu da Kotor može bolje, valjda pozivaju da glasamo za nekog drugog a ne njih jer su i oni do sad u vlast bili.

  2. Ako sam do ovih izbora znao da u našem gradu postoji ova stranka… I sad oce da navataju birace prodavanjem nekog tzv lokal patriotizma… Smiješno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].