Ljiljana Velić: Neophodno organizovanje školskih saobraćajnih jedinica

0
Ljiljana Velić

Opštinski odbor HGI Kotor pokrenuće inicijativu, kod Lokalne uprave, o organizovanju školskih saobraćajnih jedinica uz saglasnost škola i policije, jer bezbjednost djece mora biti prioritet, izjavila je predsjednica Opštinskog odbora HGI Kotor Ljiljana Velić.

Osnovni cilj je da, kroz program Školskih saobraćajnih jedinica, učesnici stiču znanja i razvijaju svijest o značaju poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa i bezbjednosti saobraćaja.

Na taj način, djeca starije dobi, kroz primjenu teoretskih i praktičnih znanja o pravilima u saobraćaju, osiguravala bi pješačke prelaze u najfrekventnijim terminima u blizini škole.

Pješačke zone, na kojima će saobraćaj regulisati Školske saobraćajne jedinice, biće označene od strane nadležnih škola i policije.

Da bi predložena inicijativa OO HGI Kotor bila realizovana, između ostalog, neophodno je usvojiti Prijedlog odluke o donošenju glavnog saobraćajnog projekta uređenja zona osnovnih škola implementacijom saobraćajno-tehničkih mjera, koja je na dnevnom redu sjednice lokalnog parlamenta zakazane za 26. avgust.

Stoga, pozivamo predstavnike svih političkih partija u SO Kotor da jednoglasno donesemo Odluku i omogućimo našoj djeci sigurniji i bezbjedniji odlazak i povratak iz škole, stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednica Opštinskog odbora HGI Kotor, Ljiljana Velić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]