Ljubomir Filipović: Kad rad ne daje rezultat, onda nova vlast vrši javna suđenja nad bivšom vlašću

3
Ljubomir Filipović

U Crnoj Gori se svakodnevno smjenjuju bomastične vijesti o pandemiji Covid-19, o vakcinama i vakcinaciji, sudbini Vlade i svađama unutar nje same, izborima i  krađama, pronevjerama, lopovima i njihovim rabotama.

Po pravilu ih naciji saopštava potpredsjednik, ili prvi glas Vlade CG Dritan Abazović, na senzacionalističkim konferencijama za novinare.

Svakog jutra u deset do osam sutuaciju u CG analizira Ljubomir Filipović za popularni portal CDM.

Filipović je za Skala radio kazao da sadašnja vlast nije konsolidovana i čini je mreža ljudi različitih ideologija koji nemaju ništa zajedničko, osim jednog korita budžetskog, iz koga se svi hrane i koji ih jedino vezuje.

Bojim se, kazao je on, da smo ovdje u jednoj dugoj maratonskoj trci sa novom vlašću, o čemu govori iskustvo iz Budve, kada je vlast imala sličnu situaciju, stalne trzavice, dok su redovni gradski poslovi trpjeli.

To ćemo imati i na državnom nivou, smatra Filipović, vjerujući da ćemo se još dugo suočavati sa lošim odlukama i lošim upravljanjem od strane ove vlasti. Oni se vode onim najprimitivnijim u nama i kada su vidjeli da taj njihov rad ne daje rezultate, onda su pribjegli zadovoljavanju onog prizemnog. To je javna osuda, javno pogubljenje kredibiliteta bivše vlasti i potpuno su fokusirani nad tim da izvrše javna suđenja nad bivšom vlašću, smatra naš sagovornik.

Filipović ne spori da je bivša vlast pravila greške. Sigurno ih je pravila, kaže on i zato je, između ostalog, i izgubila vlast.

Sadašnji su uvidjeli da je  javno hapšenje bivših jedino zbog čega su dobili aplauz dijela javnosti. To rade kako bi prikrili sve svoje nedostatke, kojih ima mnogo, pa će  nastaviti sa egzekucijom, smatra Filipović.

Na pitanje oko šutnje većeg dijela  nevladinih organizacija u Crnoj Gori na sadašnji trenutak, Filipović je kazao da postoje  nevladine organizacije koje su sada postale partner ili agent vlasti i to je sasvim vidljivo.

One su danas, kazao je on, bukvalno ne nevladine, nago kvazi nevladine organizacije, što nije novo u svijetu. Jedan dio NVO, poput  MANS-a i Dejana Milovca i dalje je veoma glasan u kritici nove vlasti, protiv koje podižu krivične prijave. Međutim, dobar dio nevladinog sektora ostaje nijem na loše pojave kada je u pitanju nova vlast, i očigledno ima svoje simpatije u novoj vladi.

Filipović podsjeća i da jedan dio njih čeka, po dobrom običaju, 100 dana rada nove vlade, pa ostaje da se vidi da li će nakon toga kritikovati njihov dosadašnji rad.

On takođe smatra da je ovo jedan prelazni period u kom će i strani donator uvidjeti te promjene, od čijih donacija naš civilni sektor znatno zavisi, i da će na osnovu toga vrijednovati njihove projekte.

Usijanu političku scenu u Nikšiću, politikolog Filipović komentariše riječima da je Nikšić naš mikrokosmos.

Svi smo usmjereni na njega, ali ne samo mi.

Digitalni forenzički centar u Podgorici je informisao da je u prošloj sedmici preko  1000 tekstova o izborima u Nikšiću pisano u Srbiji.

U srbijanskim medijima se izbori nazivaju bitkom i očito je da ćemo na ovim izborima posmatrati političku budućnost u Crnoj Gori, u skladu sa njihovim rezultatima.

U Nikšiću se vodi borba između dva politička bloka u Crnoj Gori i intertesantan će biti odnos snaga unutar same koalicije na vlasti. Odnosno onih koji su lojalniji Aleksandru Vučiću i onih koji su mu malo manje lojalni.

Izbori u Nikšići će dati relevantne znakove kako će se politička situacija odvijati i na državnom nivou, zaključio je Filipović.

3 KOMENTARI

  1. Sud nad bivsom vlasti izvrsio je narod na izborima, zato su bivsa vlast, gospodine Filipovicu. Da nova vlast nema rezultata, da nova vlast uglavnom je nesposobna, da uglavnom ne rade svoj osnovni posao a bave se istragama, to je tacno. Gospodine Filipovicu ni vi verovatno nemozete da zamislite obim lopovluka i kriminala u bivsoj vlasti kada ova nesposobna vlast je u stanju da za ovaj kratak period ovoliko pokaze. Zamislite sta bi sve saznali kada bi se razotkrivanjem bavili cestiti profesionalci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]