Lompar: Dr Ilića nije smijenio SD i on je zahvaljujući toj partiji ostao direktor kotorske bolnice čitav mandat

7
dr Andrija Lompar

Gostujući u emisiji Skala radija “Skalin parapet”, predsjednik Opštinskog odbora kotorskih Socijaldemokrata dr Andrija Lompar je, na pitanje da li je ova partija instistirala na smjeni primarijusa dr Ivana Ilića sa mjesta direktora Opšte Bolnice Kotor, kazao da nije i da su upravo Socijaldemokrate insistirale da se on ne pomjera sa te pozicije.

Lompar misli da je pitanje političko, ali i da SD nije uticao na izbor jednog od dva kvalitetna kandidata.

“Dr Ilić je ostao na poziciji direktora čitav mandat. Niko ga nije pomjerao sa toga mjesta iako se partija podijelila na SD i SDP. On je ostao u SDP, partiju koja je bila koalicioni partner sa Demokratskim frontom i to je osnovna linija razlaza unutar tadašnje jedinstvene partije”, naveo je on.

Lompar kaže da je i ranije bilo pritisaka i unutra samog SD-a, ali i DPS-a da se dr Ilić smijeni i postavi jedan drugi, takođe kvalitetan doktor, ali je SD pružio snažan otpor svim tim pritiscima unutar same partije, jer nijesu htjeli da budu proglašeni za revanšiste.

Prema informacijama Lompara, dr Ilić je u svom mandatu imao vrlo korektne odnose sa direktorom Fonda i ministrom zdravlja Hrapovićem. On nije čuo da je bilo problema na toj relaciji. Nakon isteka mandata direktoru kotorske bolnice, raspisan je konkurs, potpuno legalno, u skladu sa procedurom koja je propisana. Došlo je do izbora drugog kandidata koji, tvrdi Lompar, sigurno nije član SD-a. Oba kandidata su kvalitetna, smatra on.

Lompar je kazao da dr Ilića dobro poznaje i da se njihovi politički stavovi ne razlikuju ni danas.

Na pitanje zašto onda nijesu zajedno, on je odgovorio da je došlo do jednog zaokreta tadašnjeg zajedničkog SDP-a, koji je imao princip ne sa DF-om, zašto što se radi o partiji koja ne priznaje Crnu Goru i njene simbole i koja u Crnoj Gori jedino priznaje Srpsku pravoslavnu crkvu.

“Nije se moglo sa onima koji ne poštuju institucije naše države. Bilo je više nego očigledno da se sa njima ne može praviti zajednička država”, kaže Lompar.

Na ličnoj ravni, Lompar ne vjeruje da dr Ilić ima bilo kakve drugačije političke stavove od onih koje ima on. Partija u kojoj je Ilić, na žalost to nije prepoznala, i zbog toga se podijelila.

Što je tu dosljedno, neka odluče birači, zaključio je šef kotorskih Socijaldemokrata, uz tvrdnju da su sa DPS-om samo zato što nemaju bolju političku ponudu, odnosno koalicionog partnera i da korektno sarađuju.

7 KOMENTARI

 1. “ZAHVALJUJUĆI “PROTEKCIJI” PARTIJE IZ BIŽANTOVE ULICE-KUĆE U STAROME GRADU”-DOKTOR primarijus IVAN ILIĆ POSTADE VRSNI LJEKAR-hirurg I DIREkTOR BOLNICE! NA ŽALOST-BEZ ŽALOSTI..OVIH IZ BIŽANTOVE KUĆE-KOJI SU KOTOR PREMETNULI I UNAZADILI(NA NI VO E IZ DOBA OKUPACIJE NEMANJIĆA!) ZA NAREDNIH 1OO GODINA-NA NJIHOV SRAMNI “ROĐENDAN-NA STARU SRBPSU GODINU-1989..DRAGI EKS MINISTRE OD JEZERA I POTOKA U JEDAN VAKAT”!!!

  MALO JE REĆI SRAM VAS BILO( U KOMPLETU “DPO-SD”)-ZA IZGOVORENE”EPITETE-VAMA SVOJSTVENI-ČOPORATIVNO “…:”…NIJE SMIJENIO SD I ON JE ZAHVALJUJUĆI TOJ PARTIJI OSTAO ČITAV MANDAT…”? MAŠALA.MAŠALA….UZ PITANJE..ŠTO STE IMALI OD ŠKOLE-PRIJE NEGO STE ZAVRŠILI “BODOGRADNJU NA MAŠINSKI FAKULTET..NA OBALAMA SAVE I DUNAVA?..BI SE DALO KONSTATOVATI..KAO DA STE “SPECIJALIZIRALI..”KARDIOLOGIJU-NA VETERINARSKI FAKULTET…NA ISTIM REKAMA”? DRAGI GOSPODINE-KOJEG JE IZNJEDRILA “POVIJESNA UČICA-PALAC RAHETI BIŽANTA?!…

 2. Zasto ne dati sansu jednom dobrom mladom ljekaru, punom elana i snage a vjerovatno i novih ideja.
  Dr Kumburovic je odlican ljekar , veoma cijenjen od pacijenata . U ovoj situaciji uzdizuci Dr Ilica , zaboravljamo da ima jos mladih ljekara ,koji su sposobni da vode bolnicu i ubrizgaju svjezu krv.

  • niko ne spori Kumburovica, ali praksa i znanje steceno godinama ne mogu se mjeriti sa nedovoljnim iskustvom.
   koji vam je k….?
   Znate li vi sto je bilo Vijece Sraraca u staroj Grckoj? A Ilic jos nije starac, ali je stariji, sposobniji, iskustveniji.

   • …DA CIGANKINA DIJAGNOZA-GLEDANJE U DLAN ILI KARTE(RENGEN-ULTRA ZVUK…)..NIJE ISTO-A JOŠ MANJE UPOREDIVO SA KOMPLIKOVANIM OERACIONIM PODUHVATIMA–KOJIMA SE SPAŠAVAJU ŽIVOTI LJUDIMA-PODALJE OD GATARSKOG LIJEČENJA PACIJENATA! A TO “ZAŠTO-ŠTO ĆE DOKTORU POLITIKA”-ODGOVOR JE SAMO JEDAN DOKTOR JE I ČOVJEK I HUMANISTA-A NE ŠUPLJEGLAVI POLTIČAR-“LIZOG..Z”-POPUT OSTALIH POLITILČARA I NJIHOVIH “FANOVA-NAVIJAČA A LA SINJOR Klodovika..KOJI ČEŠĆE MIJENJA POLITIČARE-POLITIKU (NEGO MAJKA NOVOROĐENČETU PELENE)..PA ZATO SINJOR I ZAUDARA MERDOM..-PUSTA GENETIKA!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.