Londonski sajam turizma je najvažniji za TO Kotor

3
najvažniji sajam za kotorsku TO je u Londonu

Ana Nives Radović

Turistička organizacija Kotor će se i ove godine, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, predstaviti na sajmu u Londonu.

Radi se o jednoj od najvećih svjetskih berzi turizma, putovanja i svih pratećih aktivnosti u ovoj oblasti, kazala je za Skala radio Ana Nives Radović, direktorica Turističke organizacije Kotor.

Biće to prilika da se, osim predstavljanja naše ponude, turistički poslenici informišu o svemu onome što turisti, koje očekujemo iduće godine, od nas traže, u smislu svih onih usluga i trendova koje vide u svijetu i žele da vide i kod nas.

Takođe je sajam turizma u Londonu pravo mjesto za brojne kontakte sa turoperatorima, predstavnicima avio kompanija, hotelskih grupa i uspostavljanja saradnje u turističkoj privredi, kaže direktorica kotorske TO.

Stoga je, smatra ona, od svih sajmova sa liste za posjetu, Londonski sajam prvi koji se bukira i kojeg se ne odričemo.

Od svih sajmova koji se nude, Turistička organizacija posjećuje one ne kojima se može ostvariti najbolja saradnja uz konkretne kontakte.

“Dakle, ne idemo na sajmove onako kako to neki misle, da su to jednostavno službena putovanja za zaposlene, da je riječ, na neki način, i o neracionalnom trošenju novca, bez posebnih efekata od svega toga”, kazala je Radovićeva.

U konkretnom slučaju, turističke radnike u Londonu očekuje potpisivanje nekoliko ugovora sa pojedinim vodećim medijima, blogerima u turizmu, veoma profesionalnim autorima publikacija koje prate milioni čitalaca.

Tako da će biti izuzetno velike koristi od toga što se bude ugovorilo, smatra naša sagovornica.

Zato je ovaj sajam za TO Kotor prioritet u odnosu na sve ostale sajmove.

“U ovoj godini ćemo se upravo ravnati prema važnosti sajmova i u tom smislu ih i posjećivati. Upravo je to sajam u Londonu, koji počinje sljedeće sedmice“, kazala je direktorica TO Kotor.

Radovićeva izdvaja i mogućnost saradnje sa avio kompanijama za uspostavljanje čarter letova do aerodroma Tivat, kao i mogućnost da Kotor uvrste u svoju ponudu.

“Na žalost, ograničavajuća okolnost Kotora kao destinacije je nedostatak hotelskih kapaciteta, kako bi se mogli predstaviti kao ozbiljniji ponuđač usluga. Dakle, neko ko će na pravi način nuditi smještaj, a ne da samo budemo izletnička destinacija. Međutim, u razgovorima sa Udruženjem hotelijera zajedničkim snagama ćemo nastojati da predstavimo turističku ponudu Kotora na način na koji nam dozvoljavaju sadašnje mogućnosti”, poručila je Radovićeva.

3 KOMENTARI

  1. Mirza obavezno, ali isto tako ona punacka, sto bali kad prica, da morate drzati kisobran, na daljini od pola metra. I ona radi na kiosk.(mesarica). Valjala joj je svaka vlast, tako da povedu obavezno i nju.
    Stvorena je za London: KOTORSKA A SVJETSKA!

  2. A oćeli Mirza u London,Pariz,Berlin?Malo sa komunistima,malo sa liberalima,pa dpsom,demokratama,urom.Svudje po malo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]