Loš odziv građana za javne rasprave

2

Tijana Čađenović

Tijana Čađenović

Na javnoj raspravi do danas su bile  dvije odluke o javnom prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju i Nacrt odluke o izmjeni i dopuni odluke  o auto-taksi prevozu.

Iako je punih mjesec trajala javna rasprava odziv građana je bio  slab i samo su se  interesovali odbornici u kotorskom parlamentu, kazala je za Skala radio Tijana Čađenović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za preduzetništvo, komunalne poslove i saobraćaj.

Izmjene odluke o auto-taksi prevozu odnose se na preciziranje uslova koje moraju da ispunjavaju taksi vozila.

Uz odluke je izbrisana obaveza o polaganju ispita i poznavanju grada, kao i  kaznene odredbe, obzirom da ih po novom zakonu više ne propisuju lokalne samouprave, objašnjava Čađenovićeva.

Novina u Odluci o javnom prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju je propisivanje vrsta linija i sezonskih linija, a precizirani su i uslovi koje moraju da ispunjavaju vozila za prevoz putnika.

Posebnim linijskim prevozom obavljaće se prevoz učenika i studenata od mjesta stanovanja do škole i fakulteta i nazad, kao i zaposlenih i invalida kojima je potrebna posebna medicinska njega.

2 KOMENTARI

  1. Ocigledna je kriza povjerenja koja se javlja kod gradjana kad treba da ih cuje neko ili neka vlast.Nazalost gradjani vrlo brzo zaborave kome ne vjeruju i na izbore opet po automatizmu izmedju dva zla biraju manje zlo.Nikako da se napravi situacija da se bira izmedju dva dobra.Reklo bi se da izlaza nemaali ima.Sva carstva su padala i smjenjivala se pa ce i ovo jednom sve proci.Nemamo mi vise pomorce zato se i pretvaramo polako u Savnik da mi se ovi iz Savnika ne naljute.

  2. gradjani moraju da shvate da ucesce na javnim raspravama je jako bitna! opoziciju nemamo, tj. ne valja nista , pa tako nema ko ni da kritikuje kako treba, s toga jedini mehanizam da se ucestvuje u donosenju odluka, upravo je javna rasprava!
    Hvala!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].