Lovćen, život prepun ljepote

0

Pred čitaocima, ljubiteljima prirode ekologije i zaštite životne sredine nalazi se drugi broj časopisa Jezerski vrh, koji afirmiše ljepote Lovćena i njegove podgorine, piše  profesor književnosti Veljko Đukanović.

Uvodnu riječ potpisuje urednik časopisa Božidar Proročić. O ornitofauni Lovćena piše mr Andrej Vizi, profesor biologije Petar Špadijer potpisuje tekst sa naslovom Zeleni paket. O turizmu i očekivanjima čitamo u intervju sa Jovanom Ristićem direktorom TO-Kotor. Istaknuti dr biologije  Bogić Gligorović piše na temu: Voda kao izvor života.

O turizmu na padinama Lovćena čitamo kroz intervju koji je dao istaknuti ugostitelj Dejan-Dejo Novaković. Mr Azra Vuković iz Green Homa potpisuje tekst sa naslovom: Pitanje zaštite životne sredine u Crnoj Gori. Istoričarka umjetnosti Rada Adžić potpisuje tekst: Kulturno-istorijsko nasljeđe NP-Lovćen.

Tu je omaž i sjećanje na prvog upravnika NP-Lovćen Đoka Popovića koji potpisuju Uskoković Ana i Božidar Proročić. Mr Luka Mitrović se bavi temom: Klimatske odlike planinskog masiva Lovćena i njegove podgorine. Časopis Jezerski vrh sadrži brojne lijepe fotografije Lovćena i njegove podgorine. Ovaj broj Jezerskog vrha su podržali nesebično: TO-Kotor, JP Vodovod i kanalizacija Kotor i opština Kotor, razumijevajući želju i podršku za ovaj vid časopisa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]