Lovćenske straže: Mir i pravda za crnogorski narod!

2

Dan pobjede nad fašizmom 9.maj predstavlja jednu od najsvijetlijih tačaka u crnogorskoj slobodarskoj istoriji. To je dan u kojem je prije76 godina zaustavljena nacistička Njemačka ideologija i poražen fašizam, saopšteno je iz UO Lovćenske straže.

“Crnogorska antifašistička borba pružila je nemjerljiv doprinos borb iza oslobođenje od najveće pošasti u istoriji čovječanstva. Narodnooslobodilački pokret Jugoslavije pod vođstvom vrhovnog komandanta – maršala Josipa Broza Tita svojim slavnim bitkama pružio je snažan i odlučan otpor fašizmu boreći se na dva kolosjeka: s Njemcima i domaćim izdajnicima, kolaboracionistima Draže Mihailovića i Pavla Đurišića. Komunistička parola„Smrt fašizmu – sloboda narodu“ predstavljala je oreol bespoštedne, krvave borbe da sezemlja oslobodi od mnogo moćnijeg i naoružanijeg agresora, ali i da se razularene četničke horde parališu u sramnom naumu izdaje svoje domovine”, ističe se u saopštenju.

„Lovćenske straže 1990“ ovim putem odaju pomen i vječni pijetet svim žrtvama fašizma, posebno nevino stradaloj đeci, ženama i golorukim starcima.

“Svijetlost, koja i nakon 76 godina isijava iz tog najmračnijeg perioda u svijetskojistoriji, predstavljaju i naši crnogorski svještenici – antifašisti koji su krst i kandilo zamjenili puškom i borbom za oslobođenje zemlje, stavivši se na raspolaganje komandi narodnooslobodilačke vojske Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Poruku “presvijetlog” Zdravka Krivokapića upućenu crnogorskom narodu nakon avgustovskih izbora da se9.maj neće slaviti „Lovćenske straže 1990“ primile su sa prezirom a ujedno i velikom zebnjom  iozbiljnom zabrinutošću što se nakon osmomjesečnog period apokazalo kao opravdano.

“Različiti oblici otvorenog i prikrivenog fašizma u Crnoj Gori dolaskom na vlast „apostolske vlade“ pojačavaju zabrinutost i opominju da fašizam još uvijek nije poražen. Ovim putem „Lovćenske straže 1990“ upozoravaju i „legiju stranaca“ koja vodi ovu državu, a i njihove istomišljenike da se okanu suludih propovijedi, vazdizanja, levitacija i mirotočivih „naređenja“ iza kojih se krij ediktatorska propaganda o porobljavanju i posrbljavanju svih Crnogoraca/ki. Duh otpora crnogorskog naroda svim oblicima represija, diktatura, agresija i silovitih histerija SPC i nakon 76 godina nije izgubio na intenzitetu, dosljednosti i jedinstvu. Crna Gora nije imala tu sreću da ima dosadnu istoriju. Njen slobodarski narod zna da je ova zemlja raj ako se u njoj živi mir,čin ipravo i traži malo. Smrt fašizmu i neka je vječna Crna Gora”, zaključuje se u saopštenju.

2 KOMENTARI

  1. Svaka vam cast, kako ste svu zimu pod velikim snijegom izdrzali, sjedeci po kuca u fotelje. Dobro ste glavu sacuvali od Lovcenske hladnoce.:)

  2. Bravo! Crnogorski narod je uz Lovćenske straže,dosljedno i odano,bezrezervno i iskreno. Borba protiv fašizma je nas civilizacijski zadatak! Vječna je Crna Gora s ivakvum sinivima i šćerima!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]