LP: CG udarila šamar sebi, ugrožene vjerske slobode građana

15
press LPCG

Zabrana osvještavanja crnogorske pravoslavne crkve Svetoga Arhanđela Mihajla u Raičevićima na Njegušima, od srane MUP-a neprihvatljiva je i anticivlizacijski je čin.

Liberalna partija najoštrije osuđuje sprečavanje građana i Fondacije Guvernadura Radonjića, koji su sopstvenim, privatnim sredstvima i radom, obnovili ovu crkvu, da danas u njoj vrše vjerske obrede.

Ovo više nije pitanje crkve niti politike, već je ovo civilizacijski i kulturološki test i neviđeno srozavanje i ugrožavanje vjerskih sloboda građanima koje su garantovane i Ustavom i svim međunarodnim aktima.

Liberalna partija vjeruje u sekularnu i laičku državu koja se neće baviti religijskim pitanjima, ali isto tako, svi građani moraju imati garantovanu slobodu ispovijedanja vjeroispovjesti u svojim hramovima.

Crna Gora očigledno nema snage da se izbori sa pogubnim djelovanjem i nametanjem monopola Sprske pravoslavne crkve koja neprestano potire slobodu građana i unižava vjerska prava svih koji misle i vjeruju drugačije od politike SPC.

Oni moraju shvatiti da niko nema pravo monopola nad uvjerenjem i religijom.

Jasno je i da su posljedice odluka Podgoričke skupštine iz 1918. i dalje taman oblak nad svim građanima Crne Gore i još uvijek proizvode dejstva koja nanose ogromnu štetu demokratskoj državi.

Liberalna partija pokušavala je više puta da anulira i poništi takve odluke u Skupštini, međutim, većina očigledno ne shvata razornost takvih posljedica.

Civilizacijsko pitanje slobode ispovijedanja vjere ne može se suspendovati dekretima MUP-a niti iko ima pravo da uzurpira imovinu izgrađenu privatnim sredstvima i djelovanjem.

Država konačno mora iznaći snage i spriječiti svakoga ko pokušava da uzurpira pravo na vjerovanje drugih, a posebno crnogorskih vjernika i Crnogorske autokefalne pravoslavne crkve, kaže se u saopštenju PR službe LPCG dostavljenog Skala radiju.

15 KOMENTARI

 1. Pura je njegus…a za njih se vezuje da kad vidis njegusa da skace sa 5 sprata skaci za njim bez bojazni….radi se o lovi no sto!!

  • Da nije bilo Njeguša(piše se veljijem slovom)-draga Ljuta ti od mržnje krepa ružeći one što su nam stvorili DOMOVINU! Zapamti! Njeguši su SIMBOL Crne Gore!!!! GLAVA-DUŠA I SRCE..SVEKOLIKIH JUŽNIH SLOVENA!!!!

 2. Ti si Kapurice nesretnik nad nesretnicima. Je li tebe aždaja zvani Anfi pokrstio da avetaš. More bit da jest čim si tako pošandrcan. Ti se Srbin od koga se svi pošteni Srbi stide. Da nema takvih, Srbi bi se mnogo više cijenili. Ti nesretni kapurice i tvoji poput nečesovog šjor Andra tršenoga bacate ljagu na jedan čestiti narod.
  Četitka za Veljka Ćatovića.

 3. ..I VJEROVANJU U CRNOGORCE-JEDNE GODINE NA SVOM BRLOGU-BLOGU “Pater nacije i LSCG”Slavko Perović (osta mu jezik brez kočnica-izleće mu)..slaveći Krsta Zrnovića.zapisa da je “TRINAESTOJULSKI USTANAK-1941 BIO IDIOCKI USTANAK”…JA NEZNAM.NE SJEĆAM SE..ALI SAM ČITAO-DA SU IDIOTI BILI ONI KOJI SU 12.JULA.1941.GODINE PREDALI “OBNOVLJENU KRALJEVINU-BREZ KRALJA” ND USTAŠKO ČETNIČKO ZLENAŠKU mne-OKUPATORIMA U SKUTE -NJENOM GUVERNERU FAŠISTIČKOM GENERALU PIRCIU BIROLIU NA CETINJE U PRISUSTVU SEKULA DRLJEVIĆA I POPA JOANIKIA…I OSTALIJE ZVANICA-CRNOGORSKIJE KUKAVICA..

 4. Mogu se svi skupa ispovijedat u policiju… neki su tamo i osnovani, pa nek im policija da vjerske slobode, a ne da prave škerce od vjere i duhovnosti.vjerujućih ljudi. Ili neka se Andrija kandiduje za popa u CPC, pa nek propovijeda u onu kuću u Stari grad.

 5. Ni manje partijice (to zovu partijica – prikolica) ni većih kočoperlija. Pazi, tizi traže vanredne iubore u Kotoru!…

  • Ni manje partijce tako je kapurice turuturice ,ma važno je da se njihova ideja realizovala,ideja LSCG Nezavisna Crna Gora i Crna Gora članica NATO a ona vaša ideja ,tvoja Kapurice i mnogih, Srbija do Tokija završila u Kondut, Milo je samo vodu puštio…

   • O kakvoj “ideji” i ideologiji pričaš, nesrećniče? Sva ta vaša ideja i ideologija zasniva se na ZDIPING premisama: osmotri, zdipi i bježi. Nejasno je samo da li je DrPS od Lierala preuzeo zdiping ideju, kao što su ukrali ideju o secesiji, ili su Liberali opako plagijarili kriminalnu zdiping praksu od većeg brata? Nije li neoboriv dokaz za to epska pljačka oko prodaje zaleđa Trsteno, (petsto tisuć m2) gdje su učestvovali članovi vaše strančice! A ideolog vašeg većeg političkog brata ZDIPIO nebrojeno blago od naroda Crne Gore, a sada troškari i baškari po zemlji Srbiji. Izrugiva nam se, izigravajući umobolnika u “Laza Lazarevića”. A u tu ludnicu navrati samo kad mu unaprijed najave da će doći inspektori da kontrolišu njegovo prisustvo u ustanovi. Kad odu inspektori, izlazi i “ratnik za mir” – za zdiping ideologiju. “Onda ide svojoj kući, prst u uho pa sve pjevajući.” Nemate moralnog kredibiliteta da ikome dijelite bilo kakve lekcije!

 6. Ovo nije vjersko pitanje vec civilizacijsko,SPC u Crnoj Gori je drzava u drzavi.Nazalost osim liberala niko i ne pokrece to pitanje!

  • Božiji javi se pravim imenom kada si tako siguran u svoje stavove. Ovo u Wikipediji nijesam ja pisao. Novi liberali su nasljednici starih ( pokojnih ) liberala. Zakon o nasljedstvu je jasan. Ako si prihvatio nasljedstvo onda moraš prihvatiti i dugove pokojnika. Ali Pura nikako da donese tih 100 miliona € duga u opštinsku kasu.

   • Za Ćatovića, na tvoju radost starih Liberala zaista više nema,ali na tvoju žalost njihova ideja je realizovan,Crna Gora Nezavisna Država ,članica NATO pa tako lupetaj po ovom portalu koliko oćeš,nije ti lako.

    • Kako to da nema starih liberala ? Eno ih u crnoj hronici zbog pronevjere više od 100 miliona €. Kaže se čast i bruka žive dovijeka. Samo ne razumijem zašto se ovi novi liberali ovoliko kočopere kada se zna od koga su potekli. Ali narod nije zaboravio zato bi cijela Purina stranka stala u jedan autobus.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]