LP: Ispitati i imovinu Carevića, koji je uzurpirao hiljade kvadrata državnog zemljišta u zoni Morskog dobra

1
Marko Bato Carević

Liberalna partija pozdravlja sprovođenje pravde u svakom slučaju u kojem postoji sumnja da je zakon prekršen, a kojima rukovodi SDT.

Isto tako, ove slučajeve treba prepustiti Tužilaštvu i ne smiju se politizovati kako to permanentno pokušava potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, radi ličnih i političkih poena, saopšteno je iz Liberalne partije.

“Istovremeno, pozivamo SDT da hitno preispita i imovinu te nekretnine najviših funkcionera nove Vlade ali i lokalnih vlasti. Ovo je neophodno kako bi u korijenu spriječili moguće manipulacije i zloupotrebe sa pozicija vlasti. O tome govori primjer Marka Bata Carevića predsjednika Opštine Budva koji je uzurpirao hiljade i hiljade kvadrata državnog zemljišta u zoni Morskog dobra na što su čak reagovale i organizacije civilnog sektora bliske novoj vlasti”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, ovo je samo jedan od primjera nelegalne uzurpacije zemljišta, nelegalnih objekata, vikendica na moru funkcionera nove Vlade i slično, pa se, dodaju, osnovano plaše da su moguće zloupotrebe u tom smjeru sa najviših pozicija vlasti.

“Podsjećamo javnost i da 15.01. počinje da se primjenjuje Zakon o slobodi vjeroispovjesti čije odredbe o utvrđivanju državnog vlasništva nad uzurpiranom imovinom od strane vjerskih zajednica treba da sprovedu upravo dva organa koja su se našla na udaru režimske propagande Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, Uprava za imovinu i Uprava za nekretnine. No, poručujemo im da neće uspjeti da ispune obećanja data SPC i da, ko se god nalazio na čelu tih institucija, snažno ćemo insistirati na sprovođenju Zakona i pravnoj državi”, zaključuju u saopštenju.

Uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević

1 KOMENTAR

  1. Koliko su mu puta ispotivali imovinu ali na njihovu i tvoju zalost nisu nasli ni indicije da je napravio krivicno djelo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]