LP: Neviđeni skandal i pravno nasilje, državni udar uživo pred očima građana

2

Nelegalna Skupština noćas je skandalozno pred očima javnosti izvršila neviđeno pravno nasilje nezabilježeno u Evropi izvodeći uživo državni udar.

Bez kvoruma otpočeta sjednica, kojoj prisustvuje 40 od najmanje 41 poslanika, ne može donositi nikakve odluke i time gaze sva ustavna i zakonska načela i uvode nas u potpuni sumrak parlamentarizma, saopšteno je večeras iz Liberalne partije.

“Očigledno je da se poslanicima URA, DF i Demokrata žuri da oduže dug prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi pa preko koljena i u žurbi moraju hitno da usvoje izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili ti Zakona o oduzimanju kulturno istorijske baštine Crne Gore za račun Srbije. Uvođenje gospođe Suade Zoronjić u skupštinske klupe bez odluke Državne izborne komisije u sitne sate još sramnija je epizoda bezvlašća”, navode u saopštenju.

Zoronjić u toj klupi sjedi isključivo kao obični građanin ili bilo ko ko bi ušao sa ulice i sjeo u tu stolicu, što neodoljivo podsjeća na Podgoričku Skupštinu 1918.

“Njen mandat je nelegalan i u ovom trenutku ne postoji a njihov potez je potpuno urušavanje načela podjele vlasti u uzimanje samovoljno sve vlasti u svoje ruke.  Isto tako, glasanje poslanice Vukićević putem video linka, koja se nalazi u izolaciji, još jedan je akt nezakonja. Poslovnik dozvoljava ovakvu mogućnost isključivo ukoliko već postoji kvorum u sali što ovđe nije slučaj, uprkos svim pokušajima manipulacija ove nelegitimne družine na vlasti”, navode u LP.

Kako dodaju, noćas su poslanici ove tri crkvene koalicije bez riječi odbili prijedlog LP Zakona o zabrani fašističkih i nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola ali i Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici. Oni su ovim dokazali kakvoj ideologiji pripadaju, ideologiji mračnjaštva, klero-nacionalizma i gole mržnje prema svemu drugačijem i da je za njih građanska Crna Gora nepodnošljiva ideja.

“Mi im poručujemo da takvo nasilje i bezakonje neće proći i da će građani imati snažan odgovor na anarhiju u koju pokušavaju da nas uvuku zarad svojeg duga prema SPC”, zaključuju u toj partiji.

CdM

2 KOMENTARI

 1. ROBINSON
  Dok smo gotovo nezainteresovano posmatrali valjanje nacionalističkog jednoumlja, sa heraldičkim simbolima druge države, dobili smo lerikalno-četničku vlast. Nešto se prisjetih onih herojskih vremena LSCG, kad je Slavko Perović izgovorio doslovce ovako”Dok ste satanizovali Liberalni Savez rodilo vam se radikalsko dijete! E pa ga sada ninajte! Eto ninali smo i odninali, jer ovo aktuelno je mračnije od radikalskog mraka, jer ovaj mrak pojačava magla onih “CRNO NA BELO” (nije slovna greška). Oni ne samo da zamagljuju već i bacaju prašinu u oči neznavenima…Upravo zbog njihovog djelovanja parlament Crne Gore po hitnom postupku bi trebalo da usvoji spisak zabranjenih riječi i da se oštro kažnjavaju svi koji ih upotrijebe, a umjesto njih upotrijebljavati prikladnije riječi i to kako slijedi
  Umjesto – demokratija- fašizam
  umjesto – vjerski sklad – nacionalističko jednoumlje
  Umjesto – dobrosusjedskih odnosa – prisajedinjenje Srbiji
  Umjesto Crna Gora – Srpski svet
  Umjesto – 9. maja – šestojanuarska diktatura
  Umjesto – nauke – vjeronauka

  Veoma je simptomatično da u parlamentu, koji je sve osim crnogorski ne može da prođe ni jedna rezolucija koja ima predznak antifašističke, ne može da prođe ni rezolucija o genocidu u Srebrenici, a može osakaćeni “Zakon o slobodi vjeroispovijesti i vjerskim zajednicama, skrojen po potrebama samo jedne crkve, čije je sjedište u drugoj državi, kojoj su najznačajnie svetine na Kosovu. Nadam se da će Dritan da povede litije u odbranu prava te crkve (Srpske) bar onoliko koliko ga brani u Crnoj Gori.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].