LP: SPC podrijeva i sudsku vlast i ponižava državu

8
Liberalna partija CG

Skandalozno miješanje Srpske pravoslavne crkve u sudski proces u slučaju pokušaja dravnog udara i terorizma na dan parlamentarnih izbora, predstavlja novi sunovrat državnih institucija i opasnu klerikalizaciju države.

Liberalna partija oštro osuđuje grubo kršenje nezavisnosti sudskog postupka i izrugivanje ovom važnom procesu.

Srpska crkva do sada je bila prepoznata kao uzurpator javne političke scene i neko ko permanentno pokušava da utiče na državne organe i nameće svoju politiku zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, ali po prvi put u novijoj istoriji se dešava da neko otvoreno udara na nezavisnost sudske vlasti i otvoreno utiče na osjetljive sudske procese koji su u toku.

Predavati u ruke svještenicima i crkvama, ma kojoj, pravdu i obezbijeđivanje optuženih za najteže dijelo terorizma protiv državnog poretka u najamanju ruku je neodgovorno, a u suštini teško djelo protiv građanske države, slobodnog društva i protiv Ustava Crne Gore.

Zato ćemo sa pažnjom posmatrati dalji postupak u iskrenom uvjerenju da će sud sačuvati čast svojeg imena, integritet i nezavisnost državne institucije koju simboliše, kaže se u saopštenju Liberalne partije Crne Gore, dostavljenom Skala radiju.

8 KOMENTARI

  1. drzava je ponizena sa ovakvim poslanicima sto sjede u pola sala jer moraju…nismo culi jednu rijec ni predlog kako da zivimo bolje…eto jedino Pura kad se zalagao da slobodno pusimo marihuanu ali odustade

    • E, skoro da zaboravismo, šta bi sa legalizacijom pušenja marihuane u Crnoj Gori? Za šta se uoči neke predizborne kampanje Pura zdušno zalagaše. Predloži pa odloži. O, tugo golema!

  2. Da prosto čovjeka uhvati tuga kad Pura tumači i ne razaznaje šta je milosrđe, a šta miješanje u sudski postupak. Uzgred, sporo misli pa mu treba 30 sekundi da jednu riječ prevali preko jezika. Eto, udovoljio je potrebi da nešto kaže. Makar i nesuvislo.

  3. Iznjedri Pura neki originalni CG-novorijek. Prevazišao je čak i Ranja. Jotuje svako “e” u riječi…

  4. Jedino se od liberala može čuti glas razuma i otpora.Ostali su se potcinili Amfilohiju,koji radi sto ga je god volja.Svoje vadi i iz zatvora!

    • jeste Ana i Marovica je prebacio preko pg aerodroma kao i onog katnicevog sindju …velimirovica… Jovanovica… ..

  5. ..a povrh svega..ništa im to ne smeta da i dale šede u vlast od povjerenja-za bolje juče…moje DOMOVINE..e viva vero Libero roto culo…?

  6. “podrijeva”…? O, Bože, – o, Madona!” Je li to nijedavno plagijareno iz hrvatskog Zavoda za školstvo? Ne vijerujem, Hrvati pravilno kažu – PODRIVA.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]