LPCG: Raspustiti Skupštinu

0
Liberalna partija

Liberali snažno osuđuju današnja dešavanja u Skupštini Crne Gore i jasno odbacujemo takav način vođenja politike, agresivni i militantan, koji ne pripada ni parlamentarizmu ni Crnoj Gori niti bilo kojem razumnom građaninu, saopšteno je Portalu Analitika iz Liberalne partije.

“Poslanik Liberalne partije Andrija Popović i ranije je pozvao da se Skupština raspusti i hitno raspišu parlamentarni izbori jer je ovakvo stanje nepodnošljivo i ostavlja teške posljedice po normalan život građana Crne Gore. Osim što nebrojeni a vrlo važni zakoni čekaju u proceduri i hendikepiraju privredu, ekonomiju, zdravstvo, plašimo se da se ovo može loše odraziti i na imidž države naročito turizam u predstojećoj sezoni. Skandalozno je ponašanje poslanika Demokratskog fronta i način na koji su dočekali gosta u Skupštini, ma ko god on bio i kako se god on zvao, nikad Crnogorci nijesu na takav način dočekivali goste, posebno predsjednika Vlade kojeg je Skupština i izglasala. Parlament Crne Gore koji je dugo bio uzor kulture političkog dijaloga i dostojanstva u regionu ali i šire, danas doživljava pokušaj potpunog ponižavanja. Ovakvo ponašanje narodnih predstavnika nezabilježeno je čak i u skupštinama i zborovima Stare Crne Gore i pripada nekim davno prošlim vremenima”, naglašava se u saopštenju.

Liberalima je, kako se dodaje, jasno “da je sve ovo politički cirkus koji se zahuktao kao dio političke kampanje u cilju ubiranja sitnih političkih bodova ekstremističkog biračkog tijela”.

“No, taj cirkus mora ostati u granicama osnovne kulture i ljudskog dostojanstva. Najveće žrtve takvog, neodgovornog, ponašanja jesu sami građani Crne Gore preko čijih leđa određene političke grupacije vode partijske borbe i političke kampanje ne bi li se održali konkurentnima do izbora najavljenih u oktobru. Vjerujemo da će građani umjeti jasno da prepoznaju takve pojave i na izborima pošalju jasne poruke i pomognu ozdravljenju političke scene Crne Gore”, ističe se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]