Lučonoše znanjem obasjale kotorsku palatu Bizanti

2
zajednički snimak

Sa prijema lučonoša u palati Bizanti

Najbolje učenike kotorskih škola, njih 55, danas je tradicionalno na kraju nastavne godine primio  gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević sa saradnicima, u skupštinskoj sali palate Bizanti, u kojoj je, kako je kazao rijetko toliko originalnosti, ideja i iskrenosti kao ovim povodom.

Stari Kotor mora de se podmlađuje i da mu upravo nove generacije udahnjuju nove, svježe, razvojne projekte, ali i da nam je svima u svijesti obaveza očuvanja njegove vjekovne tradicije i dobrih, multivjerskih i višenacionalnih vrijednosti kojima se Kotor i Kotorani ponose.

“Vi, budući pomorci, inženjeri, profesori, ljekari, sudije, ekonomisti, umjetnici nastavićete da slojeve drevnog grada bogatite, da ih  zaštićene i očuvane predate generacijama koje dolaze“, rekao je Stjepčević.

Biti rođen i živjeti u Kotoru, gradu Svjetske kulturne i prirodne baštine je zaista privilegija.
Zato se prema ovom  gradu svako sa svoje strane mora odnositi sa poštovanjem, ljubavlju i iskreno mu pripadati, kao što Kotor stameno opstojava i broji vjekove koji mu patinu pojačavaju, poručio je on.

Gradonačelnik je đacima poželio da zasluženo, poslije naporne školske godine lijepo provedu ljetni raspust, a starijim đacima da  nakon niže i srednje, upišu više škole i fakultete koje žele i da nam se vrate u Kotor kako bi svojim znanjima i intelektom doprinijeli da nam grad bude još ljepši, ekonomski razvijeniji i da u njemu život bude ugodan, bogatiji i prosperitetniji.

“Uslovi za vaše obrazovanje i uopšte život mladih u našem gradu i školama mora biti naša briga, uz napor u ne baš povoljnim ekonomskim vremenima za stalnim poboljšanjem standarda uopšte u Kotoru i u našoj državi Crnoj Gori“, poručio je kotorski gradonačelnik.

On je na kraju prijema učenicima uručio prigodne poklone.

Učenici iz par kotorskih škola su u susretu za Skala radio kazali da do petica nije teško, ukoliko se pažljivo prati nastava, kontinuirano radi  tokom čitave godine i na pravi način organizuje vrijeme.

Na naše pitanje što bi mijenjali u sistemu školstva, kazali su da je upravo akcenat savremene nastave preduzetničko učenje i da to pozdravljaju.

lučonoše
gradonačelnik Stjepčević pozdravlja lučonoše
lučonoše

2 KOMENTARI

  1. …vratili se crkvi-da ih ne ubije pulitika ki vaše pretke-antikrstiće? Zato je dobro da ih nema u općinu?

  2. Lijepo im je rekao predsjednik opštine samo da za njih bude mjesta u tu istu opštinu u koju rade s konca i konopca mnogi a našima iz Kotora nema mjesta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].