Luka Brkanović uhapšen zbog zelenaštva, a Vuk Begović zbog nedozvoljenog držanja oružja

0
Igor Popović, načelnik bezbjednosti Kotor

Kotorska policija je zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo i ugrožavanje sigurnosti, uhapsila Luku Brkanovića je (51) iz Kotora.

Brkanović je priveden uz krivičnu prijavu po nalogu Osnovnog državnog tužioca, objavila je Uprava policije Crne Gore.

Odjeljenje bezbjednosti Kotor je, u okviru obavještajnog projekta “Loan“ u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje  prema više lica i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo, realizovalo devetu policijsku akciju, po nazivom “Lira“.

Postupajući po operativnim saznanjima i prikupljenim obavještenjima i dokazima koji upućuju na osnov sumnje da je Luka Brkanović, 28. maja 2015. godine počinio krivično djelo za koje se sumnjiči na način što je dao Davoru Petroniju iz Kotora na zajam novac uz zelenašku kamatu u iznosu od 15%, obezbjeđujući pri tom za sebe nesrazmjernu imovinsku korist.

Usljed nemogućnosti da vrati pozajmljeni novac Petroni je od Brkanovića putem SMS-a dobio poruke prijeteće sadržine.

Podsjećamo da su službenici Sektora kriminalističke policije, u korodinaciji i po nalogu Tužilaštva, u okviru obavještajnog projekta “Loan“ prethodno realizovali osam policijskih akcija: “Sova”, “Procenat”, “Kapara”, “Tornado“, “Green five“, “Depozit“, “Koko“ i “Bruni“, u kojima je podnijeta krivična prijava protiv jedanaest lica.

Protiv devet zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo, protiv jednog lica zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iznuda, kao i protiv jednog policijskog službenika zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja jer je za pozajmljeni novac “na kamatu“ založio službeni pištolj.

Ukupno je kroz ove predmete plasirano preko 730.000 eura.

Tužilačko – policijske aktivnosti u okviru obavještajnog projekta “Loan“ se nastavljaju.

Saopštenje: Policija u putničkom vozilu pronašla i oduzela vatreno oružje u ilegalnom posjedu

Kotorska policija je 27. oktobra 2015. godine u Kotoru lišila slobode Vuka Begovića (21) iz Herceg Novog.

Policija je u Škaljarima oko 22 sata zaustavila Begovića koji je upravljao vozilom marke “VW Golf Plus“.

Pregledom lica i vozila, u prtljažniku, pronađena je i oduzeta lovačka puška marke “IŽ“ model “E27“ za koju Begović nije posjedovao dokumentaciju.

Policija je obavijestila zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koji naložio privođenje Vuka Begovića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio rivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto oružje je upućeno Forenzičkom centru radi vještačenja.

Vuk Begović je 1. septembra 2015. godine procesuiran zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kotorska policija je u saradnji sa Interventnom jedinicom Centra bezbijednosti Herceg Novi navedenog dana oko 10 sati, prilikom pregleda vozila “Audi A6“ cetinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao Vuk Begović, u ladici ispred suvozačevog sjedišta, pronašli i oduzeli pištolj marke “Glock“, sa dva okvira bez municije.

Begović je priveden zamjeniku Osnovnog tužioca u Kotoru.

Određen mu je pritvor od 30 dana i upućen je istražni zatvor u Spuž.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]