Luka Kotor AD dobila od Vlade CG dio morskog dobra na korišćenje 120 dana

9
kruzeri u kotorskoj luci

Vlada Crne Gore je razmotrila i usvojila Informaciju o statusu AD Luke Kotor i donijela zaključak kojom je omogućen nesmetan rad Luke Kotor i u razdoblju nakon isticanja Ugovora o korišćenju morskog dobra.

U raspravi je naglašeno da, iako je Luka Kotor bila u obavezi da uspostavi ugovorni odnos sa Lučkom upravom kao regulatorom, organi upravljanja i pored insistiranja Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Lučke uprave nijesu preduzeli bilo kakve aktivnosti za ispunjenje ove svoje zakonske obaveze.

Polazeći od činjenice da 17. maja 2015. godine prestaje da važi Ugovor o korišćenju morskog dobra, nametnula se potreba privremenog pravnog regulisanja statusa Luke Kotor do okončanja procedure u vezi sa dodjelom koncesije, shodno Zakonu o lukama.

Vlada je donijela zaključak da se privremeno ustupa na korišćenje AD Luka Kotor dio morskog dobra u Kotoru na period od 120 dana, počev od 18. maja 2015. godine, odnosno do završetka procedure za dodjelu koncesije.

U donošenju ove odluke Vlada se rukovodila značajem Kotora za turističku ponudu u ovoj sezoni, jer bi zbog odsustva legalnog obavljanja djelatnosti Luke Kotor bio onemogućen prihvat i servisiranje brodova i jahti i posebno naglašeno pitanje sigurnosti i bezbjednosti plovidbe i boravka broda u luci, stoji u saopštenju sa 112. sjednice Vlade Crne Gore.

9 KOMENTARI

  1. Ovo je 1:o za Ivana Brajovica.Ako se Ranko ne bude koprcao i pruzio ruku pobjedniku mozda bude novi direktor Luke Kotor.

  2. Znači moraće poštovati Zakon i potpisati ugovo sa Lučkom Upravom. Tako tako pa će se više znati kako se i što radi u monopolističkoj kompaniji.

    • Konacno je preovladao razum pa su skapirali skim imaju posla pa su im dali do znanja da mogu da zaborave na koncesiju

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]