Luka Kotor AD još nje isplatila dividendu većinskom vlasniku opštini Kotor

7
Poslovna zgrada Luke Kotor

Na skupštini  akcionara AD Luka Kotor, koja je održana 22. juna ove godine konstatovano je da je u 2013. godini ostvarena dobit od 1.019,583 eura i da je za raspodjelu dividendi opredijeljeno čitavih 434.302 €. Urađena  je i matematika  od akcionara koliko ko treba da dobije.
Podsjetimo da je većinski vlasnik  Luke , Opština Kotor sa 56,96 % akcija.  Fond PIO ima17,50%, Zavod za zapošljavanje 5,87, Zbirni Kastodi račun Crnogorske komercijalne banke 4,46 i zaposleni i građani 15,20 %.
Dividenda je podijeljana, kako saznaje Skala radio nekima, a neki još čekaju da se Odbor direktora preispita kako će sprovesti ovu zakonsku obavezu.
Opštini Kotor, i pored više intervencija nije uplaćen ni cent. A trebalo je 247.421 eura. Prošla su gotovo tri mjeseca.
Nijesmo uspjeli da saznamo zbog čega opštini Kotor nije uplaćen novac jer sa nama rukovodni organi ove kompanije ne komuniciraju, ljuti što o njihovom radu ne govorimo afirmativno, kako to čine drugi iz njima poznatih razloga.
Nama je istina jedina vodilja, tako da ćemo tako nastaviti, ne obazirući se mnogo na visokoplatežne drugove, ubijeđeni da će jednoga dana svi morati da polože račun za činjenje. Mi od toga nijesmo bježali punih 12 godina koliko postojimo, pa nećemo ni dan danas.
Dakle, zaključak je da je AD Luka Kotor, koja uzgred posluje izvan zakona, možda upravo zbog toga nije isplatila dividendu većinskom vlasniku, kotorskoj opštini. Možda, ko zna?

7 KOMENTARI

 1. ovi tekstovi o Luci polako ispadaju kao neko medijsko reketiranje.
  I sad ce svi da me napadnu da tamo radim, i da nekoga branim. Ne branim nikoga!

  • Ođe ne napada niko nikoga, nego po starom dobrom kotorskom običaju, skurgaj svega i svačega da malo misto može ćakulat i brontulat….
   A kada stvari okrenu na dobro onda će svi poentirati kao da su se od samog početka borili za taj cilj!!!!
   Oni podmuklaći će se sakriti pod zajednički pobjednički barjak do sledeće mogućnosti da lično profitiraju i da zađenu novu bruku i “lopovluk” ili nešto novo…
   Pa onda nova tema i novi krug….

 2. MOLI SE RUKOVODSTVO LUKE KOTOR A.D. KOTOR DA, KADA SKUPITE ZA TU DIVIDENDU, DOZNAČITE NEKI IZNOS I SKALA RADIJU, DA BI NASTAVILA DA PIŠE ISTINITO, OBJEKTIVNO I NEPRISTRASNO, A ČLANCI O LUCI KOTOR A.D. POSTALI POLAKO AFIRMATIVNI!!!!

  ŽIVJELI!!!!

 3. posluje izvan zakona ? jao meni jadnome, a tamo sve umna djeca ,, patriota” iz Dobrote, Mula, Skaljara. Ako nisi sa knjizicom nema ti ni da proviris na konkurs, a ne da te prime. Ali ovi pomenuti, defiliju kao na modnu pistu. I tate iz opstine itd su zadovoljne sto su nesposobna djeca tamo, sto ih stalo za dividendu, kad im svako mjesec dolazi od djece, a ne znaju nista i ne cine nista

 4. Nemaju okle. Kolike su nadoknade rukovodstvu Borda direktora? Imam liko naočare od inspekcija za ovu rabotu.

 5. Do izbora novembarskih …dva putica idu preko ranjkovica i dividende pacenika…? Dakle,kome istina lezi u topuzu..sa njegovom testom nesto nije potaman?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]