Mađ u Perastu tradicija koja se mjeri vjekovima

2
podizanje mađa u Perastu

Prvi maj, kao početak najljepšeg proljećnog mjeseca, Peraštani obilježavaju na jedan poseban način.

Posljednji mladoženja iz Perasta na trgu ispred crkve sv. Nikole postavlja mlado drvo hrasta, koga su prethodno zajedno kitili mladi i stariji stanovnici Perasta, bočicama mlijeka, vina, koromanima i šarenim trakicama.

Direktor OJU “Muzeji“ Andro Radulović pozdravio je brojne prisutne koji su uveličali ovaj događaj važan za Perast, a čast da ove godine drvo postavi na trgu pripala je Vladimiru Vuksanoviću.

Kao i prethodne godine, ovu zanimljivu manifestaciju pratila je muzika kotorskog benda “Škuribanda”, a druženje je nastavljeno uz bijelu kafu i kolače u konobi “Đardin“, javlja Radio Dux.

foto: Radio Dux

2 KOMENTARI

  1. …sliku tvoju ljubim-neki novi ljudi..teško se prvikavaju oni-što su rođeni na priči babe Klote na plantaže BANANA..u šume od kostanja ..u Kostanjicu-nekad sastavini dio Persata Grada od davnina-danas spalog na portale-da o njemu brigu brigaju…-brez tradicije-kao riba brez vode…dragi vi “tradicionalisti”? Bolje bi vam bilo da se bavite tradicijom-koja je garant vašega napredtka i razvoja-a ne babi se snilo što joj gu..milo..paktovke-aktovke-trla ba lan da jooojo.. pasa dan..? A ovo što gi je malo pod ove palme-kriv je MK Jadran-koji u poslednjih kvarat od vijeka radi samo na PRAZNIK RADA-tradicije radi od koje žive oni koji niđe i nikada ništa nijesu rabotali-da im se znade..da od truđega zla- radi tradicije rade? U zlu-dobro je i to što imamo što niko neimade..više Zarubica,Kekovića i ostalije zarubanića..koji ne vjeruju svojim očima-nego ušima-kojima su se kroz život mukotrpno-na koljenima ..PROBIJALI!

  2. Ovo je raritet koji treba popularizovt na pravi načn.Da je ovo svjetu napavili bi pravvu turistićku atrakciju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].