Maja Mršulja smijenjena, Dušanka Banićević vd sekretarke SO Kotor

18
SO Kotor

SO zasijedanje

Skupština opštine Kotor je na današnjoj sjednici sa 17 glasova ZA razriješila Maju Mršulju iz Demokratske srpske stranke sa funkcije sekretarke Skupštine opštine Kotor, a imenovala vd sekretarke lokalnog parlamenta Dušanku Banićević koja je ovu funkciju obavljala i u ranijim sazivima, tačnije u tri mandata.

Banićevićeva se na mjesto vd sekreterke imenuje do imenovanja sekretara SO na osnovu javnog konkursa, a najduže do šest mjeseci.

Podsjećamo, Banićevićeva je dioplomirana pravnica i na mjestu sekretarke kotorske opštinske Skupštine bila je do 2017. godine kada je smijenila prethodna vlast, a na njeno mjesto postavila Mršulju.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici opozicije.

Predsjednik kluba odbornika DPS-a Kotor Željko Avramović je u obrazloženju za smjenu Maje Mršulje kazao de je u Kotoru došklo do promjene političke volje i do promjene strukture vlasti, pa je shodno tome odbornički klub DPS-a zajedno sa koalicionim partnerima pokrenuo inicijativu za smjenu bivše sekretarke Skupštine.

Avramović nije želio da se upušta u ocjenjivanje njenog rada, ali je kako je kazao očekivao da će se Mršulja danas pojaviti na sjednicu Skupštine, a ono što je takođe motivisalo  skupštinsku većinu je to što do danas sekretarka Mršulja nije odgovorila svojim radnim obavezama posebno od momenta nastanka nove skupštinske većine i nije bila spremna da učestvuje u radu lokalnog parlamenta.

Takođe je nesporna i politička činjenica da ne može predstavnik manjine biti na visokoj funkciji sekretara Skupštine već to mora biti predstavnik parlamentarne većine.

Odbornik DPS-a Dejan Adžić takođe je zažalio što Mršulja nije prisutna, jer bi joj postavio pitanje da li je istina da je bivša predsjednica Skupštine Dragica Perović u svom mandatu pored zakonske plate koju je dobijala kao predsjednica Skupštine je primala i odbornički dodatak, dnevnice za skupštinska zasijedanja i da li je mimo toga redovno dobila penziju, zapitao se Adžić.

Odbornicu Brunu Lončarević SDP ne čudi što Mršulja nije smogla snage da dođe na ovu sjednicu, jer tu snagu nijesu uspjeli u sebi da sakupe ni njena predsjednica Skupštine ni njen gradonačelnik Vladimir Jokić.

Lončarevićeva je podsjetila na situaciju kada je većina odbornika u SO Kotor smjenjivala predsjednika Jokića i kada je postojala dopuna dnevnog reda koju su ignorisali bivša predsjednica SO Perović i sekretarka Mršulja i kada su odlučile da napuste Skupštinu dajući pauzu na neodređeno vrijeme.

Odbornica Lončarević je upitala predsjednika SO Jova Suđića da li bi on tako postupio ili bi odmah dao pauzu za konsultacije i nastavio rad, našto je Suđić rekao da bi i da će raditi po zakonu baš kao što će isključivo samo zakon, poslovnik i statut odlučivati i biti mjerodavni  kada su u pitanju njegova primanja za mjesto koje pokriva.

Takođe je Lončarevićeva postavila pitanje kako je moguće da je u deset minuta do podna kada je trebala da počne sjednica Skuptine od predsjednika opštine Vladimira Jokića dođe rješenje o razrješenju tadašnjeg potpredsjednika opštine Vladimira Jokića.

Poslije sat ipo Maja Mršulja je unijela pismeno rješenje za tu istu skupštinu koju ne prizanje tadašnja vlast.

SO Kotor zasijedanje

18 KOMENTARI

  • Kakva opoziciju i kakva gluma. Otvoreno pita sve što je interesuje kao odbornika. Trn u oku a?
   Što ćete?
   Bruna ima sebe i niko je ni za što nema.
   Evo viđelo se što je dobila i na kojoj je funkciji.
   Muke vaše zbog togaa! Eto ima i takvih.Bruna prava si bila i ostala.

  • Vidi se kakav je pravnik, kad joj je na Upravnom sudu, “pala” odluka o smjeni Jokica!
   Uz to je, nula karakter !
   Ti si pravnik ko i ona, od k..ca!

  • Slažem se u pitpunosti sa pravnikom iako imam LOŠE mišljenje o DPS SD i njihovim partnerima.
   Duška je prava kotoranka i za svakoga ima lijepu riječ sto sam se lično uvjerio.

   • Ljuta to sto si na kraju napisao je tipicno za malogradjane.
    Lijepa rijec za svakog nista ne govori o covjeku iako je u ovom slucaju , Duska vanredno dobra osoba po mom misljenju.
    Trebaju Ljuta okolnosti i cinjenice da bi se iskazale lijepe rijeci.To je nemoguce uvijek da bude tako.

 1. Suđiću to je pravi primjer koji daješ jer si se odrekao primanja po osnovu predsjednika So a ne kao prethodnica ti Perovićka koja he sve zgrabila po zakonu i bez zakona.
  I onda ona o zakonu…

 2. Maja je borami dobro šetala kotulice na vrh prna po skupštini.
  To teti Dragi njenoj nije smetalo zaslijeplnenoj od njenih 5 minuta sto su joj dosle ma i prosle.

  • I nikoga da joj za dvije ipo gidine reče i da je nauči da se u Skupštinu ne dolazi kao u Zdrugu rijaliti sa suknjom navrh gu..ce

   • Slažem se u pitpunosti sa pravnikom iako imam LOŠE mišljenje o DPS SD i njihovim partnerima.
    Duška je prava kotoranka i za svakoga ima lijepu riječ sto sam se lično uvjerio.

 3. Ova Duška samo uskače iz vlasti u vlast.
  Super joj je bilo i dok joj je Dragica Perović davala platu pomoćnice sekretarke inače izmišljeno mjesto.Sad opet eci peci pec…svaka čast lezačici.Sve kao da neće.

  • Tako je, podguzna muva koja nema pojma o pravu, kako je zavrsila taj fakultet, uz to nula karakter, pazi se Jovo, lose si izabrao!
   Puvala je Dragici pa joj je ista dala nagradu, izmislivsi do tada nepostojece mjesto pomocnice !
   Nista covjek i nista karakter.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]