Majka sa djecom i vatrogasci danas se osjećaju dobro

4
požar u zgradi na Sv. Stasiju

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Nakon jučerašnje dramatične situacije u naselju Sveti Stasije gdje je prilikom požara u stambenoj zgradi izgorjeo stan našeg sugrađanina Zorana Homena, a u opasnosti bili životi majke sa dvoje djece na trećem spratu u stanu koji se napunio dimom i koji su spasili kotorski vatrogasci uz pomoć mještana, Maksim Mandić komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja nam je jutros kazao da je bilo veoma teško, ali se na kraju kako je moglo biti dobro završilo.

Prilikom ove intervencije i sam Mandić i njegov kolega Dušan Krivokapić su zadobili lakše povrede i nakon medicinske pomoći danas su redovno na poslu i osjećaju se dobro.

Nakon pretrpljenog šoka dobro su i majka sa djecom, sa kojom je jutros komandir Mandić stupio u kontakt.

On se zahvaljuje na nesebičnoj pomoći komšijama ove zgrade Petru Pejakoviću  i Jovici Mačiću koji su takođe priskočili u pomoć na spašavanju majke sa djecom.

Mandić apeluje na više pažnje posebno kada stanari napuštaju svoje stanove da provjere elekto instalacije i uređaje kao što su klime, špreti i ostalo.

4 KOMENTARI

 1. Imaju nasi vatrogasci lavlje srce ali treba im i “lavlja” oprema i obuka. Ne možemo se uvjek uzdati, niti ocekivati da komsije, goli i bosi uskacu u vatru, penju se na balkone i preuzimaju tuđi posao, niti cekait da sreca bude na nasoj strani. Treba i to mnooogoooo jos “strucnog usavrsavanja”… vidi se da volje ima, srcanosti i humanosti jos vise, e pa ajde onda da to zaista dobije notu profesionalizma… Zelim brz oporavak povrijeđenim vatrogascima i stanarima koji tek danas bivaju svijesni sta ih je zadesilo…..

 2. Svaka čast vatrogascima! To je hleb sa devet kora!
  Neka ih Bog sve čuva, jer sezona požara tek počinje!
  Ne zaboravimo da prošle godine do novembra nisu imali mira!
  Ove godine su počeli sa pehovima, a trebali bi i svi mi aktivnije pomoći,
  jer služba zaštite i spasavanja ne postoji tu reda radi, nego zbog svih nas.
  Sreća je što se duh solidarnosti i humanosti građana nije izgubio i što su se i Pero i Jovica našli i bili pribrani i herojski priskočili u opštem metežu, strahu i panici građana! Naravno bez akcije vatrogasaca, iskustva, nesebične hrabrsoti i njihovog jedinstva i spremnosti, agilnosti i mobilnosti svi smo mi potencijalno ugroženi u ovakvim vremenskim neprilikama i vrućini.
  Nadajmo se da će se povrijeđeni heroji brzo oporaviti i biti spremni za nove izazove i nedaće, a svi koji su pratili ova dešavanja da poslušaju apele našeg Komandira i pomognu tako što će povećanom pažnjom u ovim paklenim danima povesti više računa kako se ne bi ponavljale ovakve ili slične situacije!

  • Tako je , lako je kritikovati a ni gu…… ne mrdnuti nizašto u Kotor. Onaj ko rabota reći će neko za platu u redu ali srcem i sa glavom u špag , toga barem ne kritikujte ako ga nećete pofaliti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].