Majstorske radionice akcenat su treće koncertne sezone Muzičke škole “Vida Matjan“

1
Laura Jovanović

Laura Jovanović

Ovogodišnju koncertnu sezonu, koju kotorska Muzička škola tradicionalno vezuje za Dan opštine Kotor, je otvorio koncert primadone, sopranistice Jadranke Jovanović.

U saradnji sa međunarodnim festivalom KotorArt, tokom svih zimskih mjeseci, koncertna sezona će kroz kvalitetne umjetničke programe, profesorima i đacima ove škole pružiti neophodno usavršavanje, za Skala radio je kazala Laura Jovanović, direktorica ŠOSMO “Vida Matjan“.

Ove godine akcenat je na majstorske radionice, a pored solističkih koncerata na kojima će publika imati prilike da uživa, obezbijeđeni su seminari za sve učenike ove škole, ali i zainteresovane đake i studente iz svih gradova Crne  Gore i regiona.

Muzička škola, kako je kazala Jovanovićeva, imaće čast da ugosti istaknuta imena umjetničke scene i to umjetnike poput violiniste Stefana Milenkovića, sopranistkinje Milice Stojadinović, trubača Zorana Curovića, čeliste Dimitrija Prokofijeva i pijaniste Bojana Martinovića.

U planu je do sada i najveći broj školskih koncerata kako bi đaci stekli neophodno praktično iskustvo javnih nastupa, koje će im pomoći u pravilnom razvoju u mlade, vedre i sigurne ljude, kazala je direktorica ove škole.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]