Maksim Mandić: 19 intervencija u prvim danima avgusta

9
Maksim Mandić na zadatku

Maskim Mandić

audio: Makism Mandić

Vrućine, jara, pakao, kako se posljednjih vrelih dana pozdravljaju ljudi u Kotoru.

Drevni grad smješten u fjordu, okružen vrletima Lovćena, Orjena, Pestingrada, samo što ne proključa pa se ne zna kad je gore, po zvijezdi u zenitu ili po noći kada kamen isijava toplotu.

Kotorski vatrogasci 24 sata su u dežurstvu, sa stalnim obilaskom terena, predostrožni i na atento, kako sami kažu.

U vreli avgust je Služba zaštite i spašavanja ušla sa nešto manjim obimom posla.

Ukupno je za pet dana osmog mjeseca bilo 19 intervencija, kazao je za Skala radio komandir Makism Mandić.

Od toga su bila dva veća požara u grbaljskom selu Lješevići i na brdu Vrmac sa stolivske strane.

“Ovi požari su odmah ugašeni sa velikim brojem vozila i vatrogasaca, kako se vatra ne bi otela kontroli. Takođe su preduzeti koraci kako bi se brže intervenisalo prema Vrmcu i Goraždama, koji predstavljaju pluća grada. Na zahtjev Službe zaštite i spašavanja, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora je bagerima raščistila požarne puteve, kako bi brže mogla doći vatrogasna vozila na odredište”, kazao je Mandić.

On je podsjetio da je od, 19 intervencija od 1. do danas, bila nadalje i jedna ispomoć kotorskih vatrogasaca kolegama iz Tivta na gašenju požara prema Krašićima.

Potom je bilo šest poziva od strane Aerodroma Tivat, radi punjenja aviona protivpožarne avijacije, osam požara na otvorenom gdje je gorjelo nisko rastinje, zatim jedno spašavanje turista na tvrđavi San Đovani i dvije tehničke intervencije.

I sljedećih nekoliko dana biće paklene vrućine, pa kratko zahlađenje i opet vrući talas, podsjetio je Mandić.

U kotorskoj Službi zaštite sve je spremno.

Oprema se nabavlja u mjeri kako je to  opštinskim budžetom planirano, a uskoro stiže i veća isporuka vatrogasnih crijeva, tako da će se spremno dočekuje nastavak požarne sezone.

9 KOMENTARI

 1. Sačuvaj nas Bože veliki od napasti velike koji se zove Jole Drinjak. Što taj lupeta Bože dragi. Molim moderatiora da ne pušta više ovakve nebuloze.

  • ..nije kod tebe nebuloza-nego đeloza-koja te zakučila-u poznim godinama-kad si se potulila! Ne mojom nebulozom-nego tvojom istrošenošću…nije si se šteđela-a rano si počela-čim tako lelečeš-za njim…draga eks damo-kozarskog narečja-primjereno tvom staništu-jer kotula te ne čini ženstvenijom-dapače…?

   • Pod punim imenom i prezimenom , posto redovno od osnivanja Skala radija ga pratim, mogu reci da je prava istina da Vas slusalac Jordan Jole Plavsic penzioner sa Prcanja je najkonfuzniji i najnebulozniji a takodje covek i koji vredja. Tako da nece biti stete ni grehote da njegove komentatore moderator vise ne objavljuje jer se radi o zaista bolesnom covjeku !
    Pozdrav predivom Skala radiju i citavom kolektivu !!!

    • Raspopoviću, pusti čovjeka neka mlati. Ionako rijetki pročitaju njegove nebuloze. Radi se o osobi sa dijagnozom “F”, tako da svaka tužba protiv njega za uvredu preko portala ne bi prošla. Skala pušta njegove brljotine da uveseljava posjetioce i da pokaže dokle seže ljudska glupost.

  • …mora da si provala-jelo TVOJIH MILJENIKA..iz “dnevnog boravka” na Turski rt od Veriga-..pa ti guštalo-čim se ovako razdragano javljaš..ki očerupana kokoška -uz kokodakanje-ki da si ga snijela…?

 2. ..ali je izgorio VRMAC (pi..pi..daleko bilo!!!!)-e ga niko ne mencuje..Mora da su slabovidi-jer ne vide da bi Boka Kotorska i Kotor-brez VRMCA bili UDOVICA-ka mnoge kotorske žene-u doba turističke sezone-žrtve,ali srećne-ja ti jemac-kakvijema su se šporkavale u pasane sezone…A sezonci,sezonci-od vas se bojim i od vašega poštenja-zbora nema…?

 3. ..ova gornja slika-sluti..i cipan cijela liči na dnevni boravak-na Tuski rt od Veriga-doduše brez cakla..? A bora mi i na ono “SKLADIŠETE ZA ČAMCE”-PO DUPu..Kostanjica..?

 4. ..e vas već pripremaju za nastupajuću sezonu 2017/2018 godinu…Bravo vatrogasci..BRAVO PO HILJADU PUTA!!!!
  Ali,da oprostite,zna li se-oli se ,pored Kotorskog suda za prekršaje-presekali ga u Budvu-presekala i Kotorska policija-OB Kotor..? Ali ne javiše đe? Možda da znamo-možda bi smo i javili-ko ovo pali mimo Donje nade(da se zna-da nada ne umire nikad-nego umiru oni što se nadaju..?) od Grblja-čak put Stoliva-čine jopet-a strah me od vjetra-da ne zapale i one dvije bruke jedne ražalovane vlasti..”plantažu banana” i “dnevne boravke” na Turski rt od Veriga..đe više nije “pindžur od sirogojno džempera..no pristan-oliti odmorište džemperaša..?
  Jano more ko te…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]