Maksim Mandić: Na djelu združena humanost, drugarstvo i profesionalizam

2
foto TV Budva

Maksim Mandić

Kotorska Služba zaštite i spašavanja je jutros oko jedan sat poslije ponoći dobila poziv za pomoć kolegama u Budvi u gašenju velikog šumskog požara koji je juče izbio na Paštrovačkoj gori.

Vatra je prijetila Reževićima, Petrovcu i prigradskim naseljima Budve.

Iz Kotora su upućena dva vatrogasna vozila sa sedam vatrogasaca koji su združenim snagama sa vatrogascima iz Budve, Tivta, Bara, DVD Luštica, gasili požar i uspjeli odbraniti kuće koje su bile obuhvaćene vatrom.

Nadljudskim naporima po jakom vjetru vatrogasci su dali svoj maksimum, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

On je kazao da su kotorski vatrogasaci dali značajan doprinos u zaustavljanju vatrene stihije.

Na lice mjesta su ostali jutros do 8 i 30, kada su se vratili u jedinicu.

Mandić se posebno zahvalio kolegama iz Budve koji su, i pored nedaće koja ih je zadesila, obezbijedili hranu i piće za sve vatrogasce koji su im pomagali u gašenju požara.

Službe zaštite i spašavanja na prostoru Crne Gore pokazuju na najbolji način da su, što se tiče organizacije i samog djelovanja na terenu, u samom vrhu, posebno što se tiče združenih poslova u zaštiti i spašavanju.

Ono što je u svemu najkvalitetnije je da sistem zaštite i spašavanja funkcioniše na ovaj jedini i pravi način i da se, kako je to i jutros potvrđeno na samo jedan poziv podigne onoliko jedinica koliko je potrebno u datom trenutku, naglasio je Mandić.

On vjeruje da do kraja ove ljetnje požarne sezone kotorski vatrogasci neće imati potrebu za angažovanjem ovolikog ljudstva, poput sinoćnje intervencije u Budvi, ali ako se bude moralo, znaju ko će im priteći u pomoć, zaključio je Mandić.

2 KOMENTARI

  1. ČESTITAM Vatrogascima i KOMANDIRU MAKSIMU MANDIĆU na ispomoći u gašenju požara kod REŽEVIĆA nastavlja se tradicija ispomoći kada je najpotrebnije.
    Milošević Antun-Pana

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].