Maksim Mandić: Nastavlja se pretraga stopu po stopu za izgubljenim Francuzom

2
Maksim Mandić

Maksim Mandić

audio: Maksim Mandić

Već peti dan traje drama u brdima iznad Kotora i potraga za nestalim francuskim turistom Janot Robertom, koji se na brdu Vrmac odvojio od grupe i nestao.

Do sada su pripadnici Službe zaštite i spašavanja Kotora, zajedno sa Službom zaštite iz Tivta i dobrovoljcima iz Perasta, pretražili brdo i tvrđavu San Đovani, kanjon Škurde, selo Špiljari, stazu prema Žanjevom dolu, 25 krivini, (lovćenskoj serpentini), ogroman dio brda Vrmac.

Danas po riječima Maksima Mandića, komandira kotorske Službe zaštite, nastavlja se potraga i detaljno pretraživanje ostatka fronta, bukvalno stopu po stopu.

Veliki  broj, poslije ovoliko dana umorom savladanih vatrogasaca je na terenu, onoliko koliko je moguće, kako služba ne bi ostala bez ljudstva, a grad bez protivpožarne zaštite.

Tokom dana će, rekao je Mandić, ponovo zatražiti pomoć i asistenciju helikoptera, tj, helikopterske jedinice MUP-a.

Pripadnici Službe zaštitesu su u kontaktu sa ambasadom Francuske u CG koji su jutros tražili podatke o pretrazi i interesovali se u kom pravcu ide pretraživanje i da li ima nekih rezultata, kazao je Mandić za Skala radio.

On se zahvalio kolegama iz Službe zaštite Herceg Novog koji su im u kasnim sinoćnim satima pomogli i umjesto kotorskih vatrogasaca odradili akciju spašavanja dvoje takođe francuskih turista koji su se izgubili u brdima Gornjeg Morinja.

“Zbog stalne pretrage ovih dana i veoma umornih kotorskih vatrogasaca, zatražili smo pomoć kolega koji se nesebično, drage volje na najbolji mogući način odradili posao, našto im se iskreno zahvaljujem”, kazao je Mandić.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]