Maksim Mandić: Partnerski odnos Službe zaštite i Fakulteta za pomorstvo za protivpožarnu obuku pomoraca

0
kontejner za trening centar

Maksim Mandić

Kotorska Služba zaštite i spašavanja započela je saradnju sa Fakultetom za pomorstvo, izuzetno vrijednu koja je dovela do partnerskog odnosa kada je u pitanju buduća protivpožarna obuka studenata ovog fakulteta.

Riječ je o izradi vježbališta koje se nalazi na krovu garaže ove Službe gdje je postavljen kontejner koji će biti pretvoren u uređaj, simulator  na kome će se obučavati pripadnici Službe zaštite i studenti, nautičari i brodomašinci koji moraju proći ovu firefighting obuku, kako bi stekli potrebna zvanja.

Nakon početnih koraka, kreće se u izradu simulatora koji će koristiti i kao simulator plamenih udara i kao simulator zadimljenih prostorija kakvi se mogu naći na brodovima, objašnjava za Skala radio Maksim Mandić, komandir ove Službe.

Ovakav projekat je prvi takve vrste u Crnoj Gori i Mandić vjeruje da će ga podržati sve relevantne institucije.

On ističe saradnju sa Fakultetom za pomorstvo i dekanom Špirom Ivoševićem, koja je na visokom nivou.

Služba zaštite i spašavanja i Fakultet za pomorstvo su potpisali ugovor oko nastavnih baza i praktične nastave, protivpožarne zaštite u radionici kotorske vatrogasnice.

Mandić je podsjetio i na još jednu aktivnost kotorskih vatrogasaca u okviru vježbe koja se realizuje na padinama Orjena, a tiče se usavršavanja u slučaju zemljotresa.

Od 12. januara, trojica kotorskih vatrogasaca su na ovoj vježbi, a osim njih i vatrogasaca iz Herceg Novog su i njihove kolege iz Opatije, Rijeke, Dubrovnika i sa Mljeta.

Vježba je juče završena i učesnici su sa uspjehom obavili obuku i dobili međunarodno priznati sertifikat za učešće u ovim intervencijama.

Mandić je apostrofirao izvanredu saradnju sa Službom zaštite i spašavanja iz Herceg Novog, jedan bratski odnos, onakav kakav samo mogu imati vatrogasci u Boki Kotorskoj.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]