Maksim Mandić: Pucajmo od smijeha, a ne petardama i pirotehnikom

1
Maksim Mandić

Maksim Mandić

Brojimo posljednje dane stare 2017. godine koja je za pripadnike Službe zaštite i spašavanja bila jedna od najtežih godina modernog doba vatrogastva u Kotoru, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir ove službe.

On je apelovao na građane i goste Kotora da u prazničnim danima posebno povedu računa o elektruičnim instalacijama u kućama i stanovima, žaruljama na novogodišnjim jelkama, pećima, klimama, loženju na drva i kominima, kako bi se praznici dočekali i proslavili bez problema i što veselije.

Poseban apel Mandić je uputio roditeljima kojima je poručio da dobro otvore oči kada je u pitanju igra njihove djece sa petardama i ostalom pirotehnikom.

Ne smije se dopustiti u tolikoj mjeri koliko je dopušteno bacanje petardi u danima predstojećih praznika, rekao je Mandić.

Važno je, po njegovim riječima, kontrolisati i prodavce pirotehničkih sredstava, mjesta na kojima prodaju i kome.

Najčešće se ilegalno prodaju petarde maloljetnim licima i tome se mora stati na put, poručio je Mandić.

Ima mnogo ljepšeg načina za radost i slavlje od riskantnih i opasnih pirotehničkih sredstava, kazao je on čestitajući Kotoranima i gostima Novu godinu.

U Službi zaštite i spašavanja su pojačana dežurstva za novogodišnje i božićne praznike, a dežurni telefon je 123.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]