Maksim Mandić: Sinoćni požar ukazao na neophodnost formiranja ispostave Službe ili DVD-a u Lastvi Grbaljskoj

2

Maksim Mandić

U Lastvi Grbaljskoj, sinoć poslije 23 sata je izbio požar u porodičnoj kući Sava Šumara, koji je brzom inetrvencijom kororskih vatrogasaca vrlo brzo ugašen, bez veće materijalne štete.

Vatra je zahvatila par uređaja u jednoj sobi.

Požar je gasilo deset vatrogasaca sa troje vatrogasnih vozila.

Na intervecnciju su kotorski vatrogasci pozvali na ispomoć kolege iz Budve, zbog blizine ovom naselju.

Požar je u kratkom roku bio ugašen i lokalizovan samo na jednu prostoriju, pa je spašena kuća, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Prema njegovim riječim uzrok je najvjerovatnije električna instalacija o čemu će posljednju riječ dati nadležni organi.

Na spratu kuće gdje je izbio požar nije bilo ukućana.

Ovakva intervencija otvara pitanuje i ukazuje na potrebu osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva ili ispostave Službe zaštite u Lastvi Grbaljskoj, budući da je od Kotora do Lastve 20 km, što je za ovakve intervencije prilična udaljenost.

Stoga se što prije mora nešto preduzeti, smatra Mandić.

Postoji, kaže on, volja tamošnjih mještana za formirmiranjem dobrovoljnog  društva.

Kotorska Služba zaštite je u pregovorima sa  privatnim preduzetnikom Markom Carevićem koji je voljan da uloži sredstva, svoje ljude i operativu.

Sve je samo u fazi dogovora kazao je Mandić, vjerujući da će i sinoćnji požar biti okidač da se što prije formira ispostava Službe zaštite u Kotoru ili DVD u Lastvi Grbaljskoj.

2 KOMENTARI

  1. Podrška inicijativi! Lastva Grbaljska ili Radanovići OBAVEZNO bi trebali ustanoviti DVD društvo! U zadnjih dvadesetak godina se namnožilo stotine kuća i privrednih objekata u Grbaljskom polju. Požari vrebaju!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].