Maksim Mandić: U američkoj državi Mejn predstaviće se i kotorska Služba zaštite i spašavanja

1
Maksim Mandić

Maksim Mandić

U američkoj saveznoj državi Mejn će se od 3. do 6. februara održati konferencija na kojoj će se razgovarati o pripremama za moguće katastrofe, kao što su požari, polave, zemljotresi, itd.

Ovoj konferenciji će, na poziv Nacionalne garde države Mejn, Agencije za vanredne situacije i Ambasade SAD u Crnoj Gori, prisustvovati crnogorska delegacija u čijem sastavu su predstavnici Ministarstava  odbrane i unutrašnjih poslova, Direktorata za vanredne situacije i Službe zaštite i spašavanja grada Kotora, koju predstavlja komandir ove službe Maskim Mandić.

Po njegovim riječima, svrha ove konferencije biće razmjena iskustava države Crne Gore i američke države Mejn u pripremanju odgovora na katastrofe.

Ono što je posebno važno, kazao je Mandić, je to što će crnogorska delegecija biti u prilici da se upozna sa onim čime se najsjevernija američka država priprema za eventualne katastrofe.

Mandić vjeruje da će ovo biti prilika za usvajanje novih znanja i rješenja u što lakšoj primjeni u slučaju raznovrsnih hazarda i eventualnih nesreća kod nas.

Konferencija će se osvrnuti i na nedavna dešavanja u Albaniji, a predstaviće se i naš Nacionalni tim koji je bio u pomoć zemljotresom pogođenog područja.

Članovi naše delegacije, kazao je Mandić, predstaviće djelatnost službe u kojima rade.

Crnogorska delegacija će u SAD  boraviti sedam dana.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].