Mala biblioteka na otvorenom

0
mala biblioteka na muljanskoj rivi

NVO “Naša akcija” u saradnji sa Mjesnom zajednicom Muo postavila je “Malu biblioteku na otvorenom” na muljanskoj rivi.

Od donacije građana sakupljena je dovoljna količina knjiga za svaki uzrast, tako da se ova mala biblioteka može i realizovati.

Projekat “Mala biblioteka na otvorenom – Kotor” ima za cilj postavljanje ormara sa knjigama za djecu i odrasle na javnim površinama, koje funkcionišu po principu “za svaku uzetu knjigu, ostavi jednu svoju”, tj. po principu povjerenja.

Želja je da pisana riječ bude dostupna na ulicima naših gradova, kao što je to praksa u mnogim gradovima svijeta. Reciklažom i postavljanjem biblioteka blizu zelenih i drugih javnih površina, ovaj projekat je i ekološkog i kulturnog karaktera, da se podigne svijest građana o potrebi čuvanja opšteg dobra, kao i o doniranju kao obliku humanosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].