Mali admiral izgovorio Lode – pohvale Svetom Tripunu, zaštitniku grada Kotora

0
mali admiral (foto: Radio Dux)

Sa katedrale Svetog Tripuna danas, 27. januara tačno u podne mali admiral Bokeljske mornarice Karlo Marjana Ribica po 1212. put izgovorio je Lode – pohvale Svetom Tripunu, zaštitniku grada Kotora.

Imajući u vidu vanredne okolnosti uslovljene pandemijom, Admiralat Mornarice je odlučio na sjednici da ove godine ne izabere novog malog admirala, već da produži mandat prošlogodišnjem, do 13. januara 2022. godine.

Danas je u Kotoru takođe obilježen i Savindan.

Pravoslavni i katolički vjernici su pozdravili Gradsku muziku i himnu Svetoga Save ispred crkve sv. Nikole.

Proslava nebeskog zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije sv. Tripuna ove godine se održa u skladu s važećim epidemiološkom mjerama, što znači da će izostati uobičajena vanjska proslava na prvu nedjelju nakon 3. februara, Kolo sv. Tripuna i procesija s relikvijama.

Na sam dan svetkovine 3. februara biće tri svete Mise, a nakon Loda 27. januara uslijediće uobičajena trodnevnica od 31. januara do 1. februara.

Izvor: Kotorska biskupija

Proglas proslave sv. Tripuna, danas Lode: pohvale Svetom Tripunu, zaštitniku grada Kotora

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].