“Mali legija” i ekipa planirali terorističke napade i akcije u izbornoj noći

4

Bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić uhapšen je u policijskoj noći između subote i nedjelje po nalogu Specijalnog tužilaštva sa još 20 osoba zbog sumnje da su htjeli da zauzmu Skupštinu i uhapse premijera Mila Đukanovića.

Pored Dikića, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom terorizam terete se Kristina Hristić (38), Vladimir Božović (21), Nikola Đorđević (21), Stefan Velimirović (25), G. K. (17), Bojan Kovačević (40), Luka Đorđević (18), Branko Milić (61), Milan Dušić (59), Dragan Maksić (40), Srboljub Đorđević (62), Aleksandar Čurović (33), Aleksandar Aleksić (42), Nikola Đurić (34), Siniša Ćetković (36), Dejan Stanojević (42), Miloš Aćimović (26), Ivica Matić (36) i Perica Andrić (38), dok se za Aleksandrom Sinđićem traga.

Osumnjičeni su oko 14 časova privedeni u Specijalno tužilaštvo, a do zaključenja broja našeg lista još su trajala saslušanja.

Akcija Informacija o hapšenju grupe koja je došla iz Srbije proširila se juče ujutro nakon što su prve nezvanične, ali pouzdane informacije objavljene na portalima Pink M, Analitika i Antena M.

Ispostavilo se da su najave direktora Uprave policije Slavka Stojanovića od petka – o pripremi nereda i akcija kriminogenih struktura – bile zasnovane na preciznim operativnim podacima kojima je raspolagala crnogorska policija.

Upravo na osnovu tih podataka, Dikić i ekipa – koji su u  privatnim automobilima ušli u Crnu Goru – bili su brižljivo praćeni.

Kada su došli do Podgorice, odvojili su se u tri grupe, po ranije utvrđenom rasporedu.

Kada su u subotu rano ujutro krenuli ka jednom skladištu u Podgorici, da se snabdiju oružjem i eksplozivnim napravama, uslijedila je akcija specijalnih policijskih snaga.

U desetominutnoj intervenciji uhapšeno je dvadeset ljudi.

Za sada je nepoznato kako je crnogorska policija došla do povjerljivih informacija o planovima grupe koja je spremala terorističke napade, ali je očigledno da je bila intenzivna saradnja sa nekim obavještajnim zapadnim službama.

(opširnije u Pobjedi)

4 KOMENTARI

 1. Hvala Milu sto je sacuvao Crnu Goru… ona zena sto su je uhapsili je na dan izbora planirala da proda barem 11 kila sjenickog sira a mozda i koji sudzuk.
  Sigurno ne bi platila PDV drzavi Crnoj Gori, tako da bi udar na drzavu bio osjetljiv.

  Erdogane, profesore.

 2. Pod uslovom-da konzumiraš vijesti-u funkciji “jačanja patriotizma-“lud,zbunjen,/ne/normalan”?! I bez prava na pravorazumno(što oči vide-uši NE PRIMAJU!)- gledanje-TV snimaka “TV BASTILJE”(“hapšenja PUČISTA…”?)-koja evo dva dana-liči-asocira-na TV BASTILJU-iz Konavla (1991-1992)-kada su TV “BASTILJOSI” Emilo Labudović i Perica Đaković-“bludnom narodu”-predstavljali UGLJENISANE HRVACKE VOJNIKE (od dejstva “zolje-ose”)-“KAO AFRIČKE CRNCE-DRAGOVOLJCE”-iz “SASTAVA 40 HILJADA USTAŠA-KOJI SU KRENULI U OSVAJANJE-OKUPACIJU BOKE KOTORSKE…”?!!!! KO IOLE ZNA ŠTO znači odrednica “UDAR”tzv. Državni-taj po sili ZDRAVOG RAZUMA mora se zapitati “pa može li on doći spolja-bez učešća unutrašnjih snaga-prostora oliti države(vojske,policije…)? A ne -bez da se ZVEKNE..!!! E kod nas se “ZVEKNULO”-pa se TV BASTLJOSI(blago rečeno neuki-slaborazumni klimoglavci?)prevariše i predstaviše nekoliko “privedenih pučista” -našemu a evropskih shvatanja /ne/bludnom narodu”-VREMEŠNE STARCE BEZ KOSE-SA OKRAJCIMA OSJENČENIM(sijedi)? BRAT BARATU-JEDAN ĐAOLJI NIJE MLAĐI OD 55 PA NAVIŠE GODINA? Pravi i u pravom vremenu(starosnom dobu)..”PUČISTI”-koji imaju iskustva-znanja-mentalno i fizički kompaktibilni-za “EFIKASNO OBURDAVANJE DŽAVE CRNE GORE”-na dan kad popušta koncentracija (VOJSKE I POLICIJE-i NJIHOVOG MENADŽMENTA?)-okrenuta prema izborima “BITI ili NEBITI”-NORMALAN..gledajući TV BASTILJU i BASTILJOSE-sa ZABJELSKE DŽADE DE SOLE…? Možda,da ja nisam u pravu-možda? Ali-ako laže koza-ROGOVI KOZINI NE LAŽU-pa preko TV BASTILJE-jopet “dosta bistro-/ne/naivno”javiše /ne/bludnome narodu-da od 20 “PUČISTA-KAMPERA”-iz SRBIJE i AUTONOMNE POKRAJINE KOSOVO i METOHIJE-njih 6(šest) je pušteno na slobodu…?! Ostali -njih 14(prve vijesti bijahu da je upalo u zemlju 15 druga?)-i dalje u pritvor…? Dokle? Dok se neko ne ZACRVENI-ZASTIDI-u što je teško povjerovati-koliko i u one snimke TV BASTILJE i BASTILJOSA iz 1991 i 2016 godine…?!! Čudnovato-i onda je bio OKTOBAR-a danas LISTOPAD…e bo…? Kad bi se mogle HIMALAJE pretvoriti u SUMPREŠ(peglu)-pa da ga prisloniš na nečije OBRAZE-od HIMALAJA nebi ostalo ni PEPELA…?!!!

 3. Evo javiše da vaskolika Opozicija,
  uključujući i SDP, (Tek ćemo da vidimo
  oće li Ranjo ostati u opoziciji, ili će se
  vratiti svojoj “primo amore non si dimentica”.)
  da neće priznati izbore… Razlog: U uslovima
  pokušaja državnog udara i, navodnog, planiranog
  hapšenja premijera CG na dan izbora, po njima,
  takav izborni proces ne može biti regularan.”
  Treba sačekati da vidimo šta će izjaviti SDT nakon hapšenja
  terorista iz susjedstva. Moramo sačekati da pučanstvo vidi taj
  silni arsenal oružja kojim su teroristi htjeli izvršiti
  obaranje legitimnog režima u našoj državi. Nijesu valjda sve te
  kalašnjikove, streljivo i topništvo unijeli preko Dobrakova
  u privatnim kolima?! Ako jesu, onda je to teški propust
  naših pograničnih službi!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]