Mali pirati uz velike glumce rame uz rame

1
Miloš Kašćelan i Ivan Kašćelan

Miloš Kašćelan i Ivan Kašćelan

Pozorišna predstava “Mali pirat” premijerno je u četvrtak 20. decembra izvedena u velikoj sali tivatskog Centra za kulturu uz dugi aplauz prepune dvorane.

Za Miloša Kašćelana i Ivana Kašćelana učenike III razreda kotorske Gimnazije prve, prave pozorišne daske, čarolija teatra i adrenalin u društvu sa praviim, velikim glumcima Pavlom Popovićem, Goranom Slavićem, Jelenom Đukić i drugima.

Iskustvo koje se ne zaboravlja uz potrebne  savjete koje su nam nesebično tokom rada na ovoj predstavi davali ostvareni glumci, pravi profesionalci, pričaju za Skala radio Miloš i Ivan.

“Trudili su se u opuštenoj ali radnoj atmosferi da pomognu nama kao mladim glumcima koji će jednog dana njihovim stopama. Govorili nam kako da unaprijedimo glumu za uloge koje tumačimo, imali strpljenja i na tome smo im veoma zahvalni”, poručili su Miloš i Ivan.

Za reditelja Milana Karadžiža kažu da je odradio sjajan posao u saradnji sa glumcima, dramaturzima, koreografima, kompozitorima.

Podsjećamo autor teksta za predstavu “Mali pirat” je Aleksandra Glovacki, po motivima romana Anta Staničića.

“Riječ je o jednom autentičnom komadu u kome dobro pobjeđuje zlo, sa porukom da heroji mogu pored muškaeraca biti djeca i žene te da će svako dosanjati svoj san. Zato vjerujemo da će ova predstava dugo živjeti”, riječi su mladih glumaca.

Njihov dječački san da glume i nose različite uloge se ostvaruje, ističu uz ogromnu zahvalnost ekipi i reditelju Milanu Karadžicu koji su im vjerovali.

Poslije premijerno odigrane predstave bilo je zadovoljstvo pokloniti se i odgovoriti dugom aplauzu.

Gimnazijalci Milioš i Ivan nijesu zaboravili ni na svoju Gimnaziju profesore i direktora koji imaju razumijevanja za njihove vannastavne aktivnosti.

Ljubav prema glumi, knjizi, lijepoj riječi ulila im je profesorica maternjeg jezika Marija Jeftić, koja ih je iskreno podržavala i pomagala im tokom rada na ovom projektu.

Tu je i razredna Valerija Jokić, profesorica italijanskog jezika koja im je pružila veliku podršku, baš kao i direktor Gimnazije Božo Perović, između ostalog pravdajući im izostanke sa nastave.

Opširnije možete poslušati u našoj subotnjoj emisiji “Skalinima kulture”, u subotu 22.12 od 14 sati i 30 minuta.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]