Mališani iz kotorskog privatnog vrtića “Osmijeh”, na Vučju savladali vještinu skijanja

2
škola u prirodi

Tanja Popović

Tanja Popović

Mališani  iz kotorskog privatnog vrtića “Osmjeh” koji su ovih dana na zimovanju u ski centru na Vučju, sa uspjehom su završili školu u prirodi.

”Škola slatkiša”, kaže Tanja Popović, direktorica jedinog privatnog vrtića u Kotoru, obučila je još jednu generaciju budućih skijaša.

Ovaj vrtić, pohađaju djeca sa više različitih govornih područja, pa se uz igru sa njima, pored crnogorskog razgovara i na engleskom jeziku, koji se na taj način u ovom uzrastu najbrže uči.

Djeca su, prema  riječima Popovićeve provela nezaboravnih pet dana u ovom skijaškom centru i uz svakodnevne časove skijanja imali su i ostale aktivnosti u prirodi.

Za pokazan trud na žurci, uz muziku i ples mališanima su uručene  diplome sa položenim trećnim stepenom znanja iz skijanja.

Podsjećamo na brojne aktivnosti ovog vrtića, čija djeca nerijetko učestvuju u dječijim programima i igraonicama i van Kotora, posebno u Delta sitiju u Podgorici.

“Osmjeh” iz Kotora je pokrenuo prošle godine i zanimljivu akciju pomoći djeci ruralnih i siromašnih područja Afrike.

Na ovu ideju, prema riječima  direktorice Popović,došli su uz pomoć interneta preko udruge “Zdenac” iz Splita.

Mališani i njihovi roditelji iz vrtića “Osmjeh” su se povezali i postali donatori u lancu akcije koja godinama traje.

“Riječ je o opismenjavanju i obrazovanju siromašne djece u Africi. Oni imaju veliki broj volontera i misija, a godina dana obrazovanja za jedno dijete košta 150 eura. U cijenu ulazi nabavka knjiga, klupe, uniforme i plaćanje profesora za čitavu školsku godinu”, navela je Popovićeva.

U vrtiću “Osmjeh” se djeca vaspitavaju na način da prepoznaju, pomognu i budu dobri prema onima koji imaju manje sreće u životu.

Tako, na neki način postajemo kumovi, kazala je direktorica jedinom privatnog vrtića u Kotoru.

Kumstvo na bazi humanosti i pružene ruke onima kojima je pomoć potrebna, a sve uz osmjeh mališana, njihovih roditelja i direktorice istoimenog vrtića.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]