Mandić: Mirnije popodne na požarištima, hvala dobrim ljudima za ponuđenu pomoć, hranu i piće

1
komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić

Maksim Mandić

audio: Maksim Mandić

Na požarištu u Bigovi mirnije popodne, bez vatrenog plamena, ali sa stalnim dežurstvom kotorskih vatrogasaca i vojske Crne Gore.

DVD Perast je jedno vozilo uputilo za pomoć vatrogascima iz Tivta i Radovića u gašenju požara u Krašićima.

Na gašenju ovog požara upućeno je i vozilo i tri vatrogasca iz Berana, koji su stigli na ispomoć u kotorsju jedinicu.

Vatrogasci su preumorni ali će i u nastavku dati sve od sebe da pomognu i savladaju stihiju, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja, očekujući nove pozive.

On je kazao da su vatrogasci iz kotorske Službe spremni i da moraju izdržati ovu požarnu sezonu koja traje još dva mjeseca.

Mandić je podsjetio i na jutrošnji požar na Vrmcu koji je zahvatio borovu šumu i brzom intervencijom kotorskih vatrogasaca, koji su sa svoja četiri vozila i vozilom sa tri vatrogasca iz Berana, koji su kotorskoj Službi zaštite dodijeljeni kao ispomoć, ugasili vatru.

U tome su im od velike pomoći bili avioni, avio jedinice Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, koji su u tom trenutku uzlijetali puni vode sa tivatskog aerodrome. Sa vatrogascima na terenu i avionima iz vazduha koji sun a mjesto požara bacilli nedkoliko vodenih bombi, spriječeno je širenje vatre u borovoj šumi na Vrmcu.

Sumnja se da je ovaj požar podmetnut. Inspektori kotorskog MUP-a su na tragu mogućem počiniocu, kazao je Mandić.

On se zahvalio građanima koji su ponudili pomoć i kazao da je dugo ljeto i da računaju na njih. Takođe je izrazio veliku zahvalnost humanim ljudima koji su u jedinicu poslali hranu i piće za osvježenje vatrogascima, dajući im podršku u ovim paklenim danima u kojima rade bez sna.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]