Mandić: Služba zaštite i spašavanja juče intervenisala više od 50 puta

2

Maksim Mandić

Nakon jučerašnjeg jakog nevremena i obilnih padavina koje su na mnogim mjestima u kotorskoj opštini izazvale bujice i poplave, jutros se situacija smiruje.

Za pripadnike kotorske Službe zaštite i spašavanja koji su juče intervenisali u 50 slučajeva na pozive građana i po planu Kriznog štaba, danas je dan za sređivanje opreme, vozila i opravku onoga što je juče stradalo u stalnim intervencijama.

Ovo je za Skala radio kazao Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Poplave su pričinile materijalnu štetu na mnogim mjestima.

Opštinska Komisija za procjenu štete će izaći na teren i sumirati stanje.

Kotorski vatrogasci su reagovali na osnovu plana zaštite i spašavanja i po zaključcima i smjernicama Kriznog štaba koji je juče odmah zasijedao u opštini, kazao je Mandić.

“Odgovorili smo na sve pozive. Negdje je voda bila brža od nas, ali smo i tu uspjeli da damo ruke građanima i spasimo što se spasiti može. Najteža je bila evakuacija djece iz škole za strance u Radanovićima, gdje smo na poziv nastavnika ove škole, sve ekipe koje su radile po gradu hitno uputili tamo i posao uspješno završili“, naveo je on.

Bilo je teško i pri evakuaciji stanovnika romskog naselja Lovanja koji su ostali bez krova u nedavnom požaru.

Oni su evakuisani u Dom kulture u Škaljarima.

Još jedna od težih intervencija bila je ispumpavanje trafo stanice u Škaljarima i ovaj posao je s upsjehom završen i zahvaljujući mehanizaciji preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor  sa čijom kombinovanom mašinom su spasioci upjeli napraviti otvor da bi voda otekla, čime trafo stanica više nije bila u opasnosti, rekao je Mandić.

2 KOMENTARI

  1. Za “vatrogasce” (to danas nijesu vatrogasci, nego Služba zaštite i spašavanja) uvijek samo komplimenti. Grad i čitava zajednica su najsrećniji kad vatrogasci nemaju posla. Svako onaj ko se izražava negativno o vatrogascima je – idiot.

  2. Opet komunalno omanulo.. vatrogasci ne mogu da isprave s9to neodgovorni mogu da naprave..gdje je preventiva…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]