Mandić spreman da VK „Primorac“ ustupi opštini, a Aprcović da pomogne da postane gradski klub

6
VK “Primorac”

Predsjednik Opštine Kotor Željka Aprcovića sastao se juče sa predsjednikom VK „Primorac“ Kotor Denisom Mandićem,predsjednikom Borda direktora kompanije HTP “Primorje” Božidarom Draganićem, direktora VK “Primorac” Draganom Samardžićem, članom Komisije za sport Dejanom Adžićem i dr Zvonimirom Reichelom. Konstatovano je da treba zajednički raditi na pronalaženju rješenja za trenutnu situaciju u kojoj se Klub nalazi.

Opština Kotor je spremna da pomogne u planiranom i to kroz partnerski odnos i saradnju s upravom VK „Primorac“ i osnivačima. Na sastanku je analizirano trenutno stanje u Klubu, uključujući i predstojeće obaveze koje ima. Zaključeno je da svaki od subjekata u narednom periodu treba da dostavi prijedlog za prevazilaženje trenutnog stanja Kluba.

Predsjednik VK „Primorac“ je izrazio spremnost da preuzme sva dugovanja koja Klub ima iz prethodnog perioda. Naglasio je da bi Opštini Kotor prepustio klub bez obaveza prema povjeriocima, nakon čega bi Opština mogla, u skladu s predviđenom procedurom, preuzeti upravljanje Klubom. Predsjednik Aprcović je konstatovao da transformaciju Kluba treba izvršiti u skladu s pozitivnim propisima, uz obavezu VK „Primorac“ da Opštini Kotor dostavi finansijsku dokumentaciju, dokaze o registraciji Kluba i dokumentaciju o organizacionoj strukturi istog.

Na narednom sastanku, pored definisanja rješenja, odrediće se i faze i rokovi za njegovo sprovođenje. Tema sastanka je bio i rad ljetnjeg bazena. Predloženo je da se dalje aktivnosti realizuju kroz tri faze, od kojih bi prva faza bila saglasnost Opštine Kotor sa konceptom da VK „Primorac“ postane gradski klub. Druga faza bi se sprovela kroz dostavljanje potrebne dokumentacije od strane VK „Primorac“ Opštini Kotor, nakon čega bi uslijedila treća faza. Podrazumijevala bi sprovođenje skupštinske procedure i na kraju preduzimanje notarsko-sudskih poslova prenosa vlasništva na Opštinu Kotor.

Konstatovani su problemi, ali i moguća rješenja i koraci koji se u kratkom vremenu mogu preduzeti. Zajednički je zaključeno da treba uraditi projekat rekonstrukcije ljetnjeg bazena kako bi se dobio moderan sportski objekat kakav Opština Kotor i zalužuje da ima.

6 KOMENTARI

  1. Ko li je na vlast bio 7 godina i ponovo sad kad prakticno Primorac postoji samo ma papiru(jos uvijek)?
    Ko li je predao u ruke Primorac Mandicu?
    Vidi se da je predizborna kampanja krenula!

  2. Treba ukljuciti gospodina Jova Sudjica, on je iskusan sportski radnik sa velikim uspjesima.
    Aprcovic je dobar ali nesposoban za ovakve projekte. Sjetimo se samo kako je unistio Bokelj kojeg je Sudjic prije toga uzdigao.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]