Mapiranje važnih mjesta za djecu Risna, Morinja i Perasta i valorizacija lovora

0
Projekat "Lovor"

Dragutin Šćekić

Dragutin Šćekić

U Osnovnoj školi “Veljko Drobnjaković” iz Risna privode se kraju aktivnosti u okviru regionalnog projekta “Preduzetničko učenje”.

Prezentacija dva važna projekta biće organizovana u srijedu 10. juna.

Prvi je mapiranje važnih mjesta za djecu u Risnu, Morinju i Perastu u okviru kojeg su učenici nižih razreda risanske škole prethodnih mjeseci istraživali svoju neposrednu okolinu, prepoznali i mapirali sve za njih interesantne lokacije u Morinju i Perastu.

Neke od njih služe djeci za igru, a neke predstavljaju prepreku i opasnost, kazao je za Skala radio Dragutin Šćekić, direktor ove škole.

Neke lokacije su takođe na neki način obogatile svakodnevni život djeci, a zajednički cilj je bio da se otkrije što djeca misle o svom mjestu i kako se može pomoći da im se unaprijedi kvalitet života.

Risan

Drugi projekat  je završna prezentacija projekta “Lovor” na koji je ova škola  ponosna, jer je nastao unutar škole od strane  učiteljica sa ciljem valorizacije lovorovog lista.

Početna ideja unutar učionice prerasla je u projekat u koji je uključena čitava škola, loklani preduzetnici, nevladine organizacije i lokalna zajednica, kazao je Šćekić.

Nakon više mjeseci rada na ovom projektu, u srijedu će biti predstavljena publikacija sa rezultatima.

Program će se održati u sportskoj sali škole sa početkom u 8 sati i 30 minuta.

Direktor Šćekić poziva sve zainteresovane da pogledaju što su djaca pripremila, koja su njihova interesovanja i kako se mogu dalje razvijati i unapređivati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]