Marija Ćatović: Opština Kotor redovno servisira sve svoje obaveze i nikome ništa ne duguje

0
sa sjednice SO Kotor

Marija Ćatović

U palati Bizanti danas je održana XV redovna sjednica kotorskog parlamenta.

Usvojen je prijedlog Odluke o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve radi otklanjanja posljedica vanrednih okolnosti, poplava koje su zadesile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku i informacija o ostvarenju budžeta Opštine za prva tri mjeseca.

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović kazala je za Skala radio da je danas usvojen izvještaj o ostvarenja budžeta za prva tri mjeseca.

To su mjeseci, u kojima se najmanje ubiraju prihodi u lokalnim samouravama, jer je poznato da se porezi tek počnu naplaćivati od maja.

Dakle, lokalna uprava je za tri mjeseca ostvarila budžet u potpunosti i isplatila sva potraživanja.

Kotorska opština, ono što je posebno važno, nema dugovanja, kazala je kotorska gradonačelnica.

Ćatovićeva nam je kazala da je danas usvojen i prijedlog Odluke o upotrebi stalne budžetske rezerve na osnovu koje je poplavljenim područjima Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske namijenjeno 25.000 eura.

Odbornici su usvojili Prijedlog odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa, prijedlog Odluke o prodaji – prenosu prava svojine na nepokretnostima K.O.  Lastva Grbaljska radi privođenja namjeni prilaznog puta po detaljnoj razradi lokacje za postrojenje i trafostanicu – Lastva Grbaljska, prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o auto-taxi prevozu, Nacrt odluke o utvrđivanju i načinu obračuna naknade za ekonomsko iskorišćavanje kulturnih dobara.

Odbornici će razmatrati i Izvještaje o radu i finansijskom poslovanju JP Vodovod i kanalizacija Kotor za prošlu godinu, Javnog Komunalnog preduzeća, Turističke organizacije za 2013. godinu sa Programom rada i finansijskim planom za 2014. godinu i Nacrt opštinskog plana za zaštitu spašavanja od poplava.

predsjedavajuća trpeza

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]