Marija Ćatović podnijela ostavku na članstvo u Izvršnom odboru kotorskog DPS-a

39
Marija Ćatović

Sjednica Izvršnog odbora DPS-a Kotor, koja je održana u petak veče pokazala je da postoje otvorene razlike u poimanju sprovođenja programskih načela ove partije.

Odavno je jasno da jedan dio lokalnog rukovodstva partije podređuje opšte interese ličnim, čime direktno ugrožava ugled DPS-a, kategoričan je jedna od članova kotorskog  Izvršnog odbora, koji je želio da ostane anoniman.

On je za Skala radio kazao da je neprihvatljivo ponašanje menadžera Opštine Kotor Srđana Dragomanovića, koji je na najgrublji način izvrijeđao bivšu gradonačelnicu Mariju Ćatović, iznoseći tvrdnje za koje se ustanovilo da su lažne.

I umjesto da se takav postupak najoštije osudi, uslijedila je drugarska kritika sa demagoškim porukama da se mora očuvati jedinstvo partije i prevazići neslaganja koja mogu dovesti do njenog slabljenja.

Srđan Dragomanović se dva puta izvinio Mariji Ćatović, navodeći da je bio revoltiran njenom izjavom da je on neradnik.

Ćatovićeva mu je odgovorila da ona to nije kazala, ali da je činjenica da radne zadatke koje mu je davala kao pretpostavljena nije obavljao, da je dosta puta bez razloga odsustvovao i da je direktno davao izjave protiv lokalne uprave u kojoj je zaposlen.

To je zaista nedopustivo, kaže naš sagovornik i navodi činjenicu koju je iznijela Ćatovićeva da je Srđan Dragomanović dobio 183 naloga od strane predsjednice Opštine, te da je na individualne navode dostavljeno svega 26 odgovora.

Na 157 naloga nije bilo nikakvih odgovora.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević bio je vidno raspoložen nakon takvog epiloga, a sličnog raspoloženja je bio predsjednik kotorskog DPS-a Boro Kašćelan i dio njegovih sljedbenika, kaže naš izvor.

Marija Ćatović očito nije.

Uslijedila je ostavka na članstvo u Izvršnom odboru koju su članovi burnom reakcijom odbacili.

Ćatovićeva je nakon toga bila jasna da više neće prisustvovati ni jednoj sjednici IO u ovom sazivu.

Sjednica Izvršnog odbora DPS-a Kotor zakazana je na inicijativu Marije Ćatović, članice Predsjedništva partije i poslanice u parlamentu Crne Gore nakon pisma koje je predsjeniku kotorskog DPS-a Kašćelanu i članovima IO uputio Srđan Dragomanović.

Jasno je da je pismo pisano s ciljem da se diskredituje doskorašnja gradonačelnica Marija Ćatović, potvrdio nam je još jedan član IO koji takođe nije želio da mu se objavi ime.

To je trebao da bude pokušaj da se Ćatovićeva upozori da se ne bavi Lukom Kotor AD, koja je predmet interesovanja specijalne tužiteljice za organizovani kriminal Đurđine Ivanović, kaže on.

Mariji Ćatović je Kašćelan predložio da sa ovom pričom ne izlaze na Izvršni odbor, ali je bivša gradonačelnica Kotora to kategorički odbacila.

Željela je da svi čuju o čemu se radi i da jasno svima stavi do znanja da neće dozvoliti nikakve uvrede i klevete na njen račun, kaže naš sagovornik i dodaje da nije ovo prvi slučaj pokušaja napada na Mariju Ćatović koja je do sada više vremena trošila da se odbrani od raznoraznih nasrtaja dijela partijskih kolega.

Zbog njenog samopregornog rada i desetostruko većeg budžeta koji je ostavila bez dugova u prezaduženoj Crnoj Gori zaslužila je makar da se ne napada.

Ali, kaže jedan od naših sagovornika, ona je kriva jer nije dozvolila partijsko krčmljenje budžeta, što je radila sve u skladu sa zakonom i propisima i što nije bila poslušnik koja je trebala, po ideji nekolicine iz lokalnog DPS-a da služi njihovim interesima.

Dragomanović je poslužio kao sredstvo, istina neuspješno, jer je svakome jasno o čemu se radi.

Pritisak koji se ovih dana vrši da se Luci Kotor AD dodijeli prioritetna koncesija, a Marija Ćatović optuži kao inicijator ideje o prodaji kompanije ima za cilj da postojeći menadžment Luke Kotor ostavi na vlast.

Nije to, tvrdi naš sagovornik interes grada jer se vidjelo koliko je do sada grad imao od Luke. Interes je pojedinaca koji više ni od čega ne prezaju. Luka Kotor je važan privredni činilac grada i države, ali ne sa ovim menadžmentom.

Nama je, kako je Ćatovićeva kazala nedavno medijima potreban strateški partner, a jasno definisanim ugovorom bi se zaštitili u potpunosti interesi Kotora.

Još jedna zanimljivost desila se nakon sjednice Izvršnog odbora.

Na izlazu je Tarzana Miloševića sačekala ekipa koja se lažno predstavlja kao TV Kotor, što on zna, ali mu nije smetalo da da izjavu o sjednici i da na pitanje da li se govorilo o budućnosti Luke Kotor u kojoj očekuju produženje koncesije, kaže da ova tema zaslužuje posebnu pažnju, očekujući da će lokalni parlament zauzeti stav u interesu Luke i grada.

Jasno je da je Tarzan Milošević, politički direktor DPS-a sam sebe proglasio lobistom u neviđenoj kampanji koja se ovih dana vodi u Kotoru oko Luke Kotor AD.

Nije ni čudo jer se nakon izjave Milošević sa Kašćelanom i odabranim uputio u jedan od poznatih kotorskih lokala.

Jasno je takođe i da je Srđan Dragomanović pozvao prijatelje iz lažnog TV Kotora za koje je tako zdušno lobirao da dobiju znatna sredstva iz opštinskog budžeta, iako nijesu medij, a slagao da ne trepne da je Skala radio dobila prošle godine 30 hiljada mimo zakona o javnim nabavkama.

Morao je kao pravnik sa elementarnim znanjem da zna da je produkcija izuzeta iz javnih nabavki, kao i da provjeri da je Skali za ugovoreni program pripalo upola manje sredstava.

Skala radio se bavio Lukom Kotor AD i zamjerio se Dragomanoviću čiji je navodni poslovni partner za gradnju hotela i pratećih objekta ispred Zimskog bazena “Nikša Bućin” jedan od suvlasnika, ili vlasnik Montenegro Shorexa, firme sa kojom je Luka Kotor AD u partnerskom odnosu ostvarenom mimo zakona.

Slavko Mandić

39 KOMENTARI

 1. Bravo Mare kAD SU TE SVI IZDALI A VALJALA SI IM KAD JE TREBALO. mI SMO SKART OD LJUDI !!! uZ VAS SMO SVI POSTENI I EMOTIVNI LJUDI. iMATE I PRAVO KAD NEMATE SA KIM DA RABOTATE OD OVOGA NESOJA !!!

 2. Sram nas bilo, ni jedna nam vlast u Kotor ne valja!!! Ne poznajem Mariju Maju Catovic ali sto se mora rec uradila je mnogo toga za Kotor i Boku a mi znamo samo da grdimo i bestimamo, a kad treba zasuc rukave nema nas niotkuda… kao pantagane smo za posvadit sw, ogovarat, blatit tamo dje ne treba a mucimo i strah nas je da dignemo glasa tamo gde treba. Cudnoga li naroda nikada mu ne udovoljit !!! Prvi smo da se neko obesi i opsrami a kad nekome treba pomoc ESKIVACIJA, evakuacija i bjezi glavom bez obzira…

 3. Maja preko podgorickih krugova prodaje jos jedno kotorsko preduzece.
  Ona i njena partija su “usrecili” Kotor s odlaskom Jugopetrola a sad ce nas obradovati s jos jednim “uspjesnim biznisom” po gradjane Kotora.

 4. Oli spaljeni mogu i dalje da su aktuelni ?
  Boze mi oprosti, nisam za lomace, ali ni za to da kroz ovo malo preostalog zivota idem vezanih oci…….
  Nema cijene za slobodnu misao !!!!!!!!!!
  Necu u torove, favele, okvire !
  ANARHIJA je blazena pri tome
  Vidim moji dragi SKALA radnici da mi komentar prije ovog niste objavili.
  A sto ne?
  Pa niste to VI rekli, nego ja……..

 5. ŽARKO, a nemoj više, rasplakaćes me.
  Povareta, poštena, predana, skromna, što je snašlo, a ?
  Ne smijem dumat jerbo ću cmizdrit cili dan…
  Ajde sinko, uvlači se đe drugo, viruj mi, ljepše će ti bit….

 6. Gospođo Ćatović, napravili ste najbolji potez. Da ste to ranije uradili ne bi vama isključivo pripisivali njihove neuspjehe i malverzacije, posebno sada kada ste otišli sa mjesta gradonačelnice. To su karakteri na žalost Vaše partije.Mnogo su se u Kotoru izmizerisali i profanisali.Mnoge neistine i podmetanja su vam smještali baš oni iz najužeg rukovodstva DPSA iz Kotora.

 7. OOOOO, SANDRA, koje teske optuzbe i informacije izbacujes.
  To mu dodje kao nasipanje zaliva, poslovni prostor na raskrsnicu, zgradurina u dobrotu itd, itd………..

  • Mislis da je mali udio koji ima od posla koji je preko njega sklopio Shorex i Luka. Sto se sad sjetio da glumi postenje kad je otisla s mjesta gradonacelnice. Stojao je uz nju i dok su se prostori pripisivali i zatrpavao zaliv, i on je iz Morinja, nije valjda da nije kao i ona primjetio zatrpavanje??? Sta je to on uradio za grad i zajednicu? Zna se preko kojih “novinara” se glumi zrtva i izigrava postenje. A i genetika je cudo, kad osvane jos jedna “kuca od meda” mladog menadzera.

 8. …je najveći krivac-što je sebi dopustil-pa uveo treću smenu-“boga mu” u kojoj je zapoćela “prozvodnja i pakovanje od loših čobana još lošiji činovnici”-koji danas poput Altaira i družine “trećesmenaša”-“obrazovanih polupismenih budala” u mimohodu karvana “homo novus”-c a n e m… abbaiare si abbaiare-na sopstvenom zrcalu u svojoj “trpezariji” od… m u t-a…tuti cvanti madrili? Bježe,za razliku od B O V I -od bandiere rosse?!

 9. Viđesmo danas i Karnevala. Uz marća funebre spališe ga na Maceo. Bijaše to lik u ženskom obliku. Neka personifikacija zla i svih problema koji su strefili Kotor zadnjih godina. Dok je Slavni sud izricao presudu, ona ni da trepne. Držala se prkosno kao Kajtel pred Nirnberškim sudom. Samo je gnjevno pokazivala Sudu i vaskolikom pučanstvu – srednji prst. Sticao se utisak da će nam svakog časa odmjerit “od šake do lakta”.

  • Sto rece mali Budo, Altairu, ti si mene kralj. Svidje prisuntni po forumima prosipas pamet zasnovanu kao kod Medojevica na Wikipediji, evo si dobio priliku, DPSovci se posvadise i ajde junace objavi ime, prezime i partiju kojoj pripadas da te biramo za spas maseg maloga mista. ALTAIR FOR PRESIDENT
   Ajde molim te napisi jos jednom nesto po tvojemu jotovanju, bilo za valjanje od smijeha. Plagennti su se tresli od tvojieg cuvenog lingvistickog vica.

 10. Kaščelan nema pojma i zatečen je osavkom Čatovićke.Ma nemo ,kao da nikoga nije bilo na sasatanak i kao da se neče sazat. Neka oni to pričaju onima od kojih imaju samo koristi još vjerujem neko kratko vrijeme .Maja je otišla svojevoljno nakon dva mandata a Boro et comapani će s nofge na nogu.Što proje to bolje za Kotor.

 11. Menadzer uvjek misli na dobrobit grada, gradjana i drzave ali najvise na svoje interese. Taoi je mladi i sposobni menadzer zaposlio svoju sestru od tetke, bez konkursa, svoju djevojku, bez konkursa. A tek poslovi njegovog prijatelja iz Shoreksa. Ajte malo novinari , bavite se istrazivackim novinarstvom imacete sto sta otkriti i mladom i sposobnom menadzeru kako se snalazi kad je losa sezona meda

 12. Istina je da je Maja Ćatović dala ostavku na članstvo u Izvršni odbor opštinskoga odbora DPSa.Lično sam potvdio za ovaj radio , ime i adresa poznata redakciji.

 13. Jad je ovo na TV KOTOR koji je u stvari samo portal nikako televizija jer niđe nije registrovana i svi ako mogu mikrofon i kameru pa kod onih što nemaju đe niti kome nego njima.Boro daje izjavu i demantuje Skalu. Takva mu je svaka istina,hahahaha tamo mu je i mjesto ali još malo .Progovoriće sigurno još neki ljudi a ne sluge u kotorskome DPS da se ne raspane jer je uz ove vo\]e od interesa na kraju. Do tada neka za njih radi “TV KOTOR”.

 14. Mladi menadzer je bas neko ko se zalaze za interese grada , drzave a ponajvise svoje. Debelo on koristi svoj polozaj, kao predsjednik upravnog odbora T.O. je zaposlio sestru od tetke, naravno bez konkursa, zaposlio djevojku, naravno bez konkursa. O polozaju menadzera opstine i blagodetima koje je iskoristio mogla bi se knjiga napiasati.

 15. Joža Bravar ‘oćaše reći: “Uturali su mi klipove u točkove”. Lijepo kaže jedna stara poslovica: “Uspjeh u životu zavisi od pravilne procjene kad se ne treba složiti sa svojim šefom”. Uh, kad bi se pobili ovi u DPS-u… pa kad bi poslali mene da ih ja pomirim!…

 16. Niko normalan i ne može sa DPS-om, tamo su sve likovi koji bi prodali i oca i mater ako bi time napunili sopstvene džepove.

 17. ,,……za ovu drzavu”……vrijeme ce pokazat’ ko je bio u pravu.
  Ako je neko bio za zajednicu sa srbijom, sto mislis MAKI, da taj nije rodoljub?
  O, plitki li su nasi potoci. Doci ce vam bjelokapici pa cete bit’ puno vise konteni

 18. Citam tekst i komentare,
  staro je pravilo da onaj ko (iz)gubi ima pravo da se ljuti.
  Ako predsjednica (bivsa) kaze za svog podredjenog da je neradnik, postavlja se pitanje, a sta je to ona uradila kao vijedan opsinski radniki.
  Sad ima priliku u republickom parlamentu da pokaze sta zna i koliko ce pomoci Kotoru. Ako bude kao i ovi prije nje do sada, onda necemo imati vajde.
  Ovaj mladi menadzer je makar obrazovan, elokventan i nije uobrazen. To i jeste preduslov da ce uraditi nesto korisno.

 19. E sad brao vi ga…Čudo ste…No će vas za sledeće izbore kazniti narod opamećeni.Ovi mali od onoga medonosca je obični šišnjar.Svuđe se petlja,muti i zamućuje.Ni on ni tata nisu nikad bili iskreno za ovu državu a bogumi ni za dps već,zbog INTERESA!!!…Ako su vi takvi koji rade ne za Luku,ni za muku…već za privatne interese “budućnost”..Srećno vi bilo…dobri ste…A on neka se sjeti đe je lobirao u Podgoricu za svoju samokandidaturu za presjednika općine…Te će i Sašu na isti način iza leđa rušiti…Može mu se..tu mu je tajo…Lučki BAJO,šef porta…svi ovi zajapureni…A đevojka u Turističku…I u Šoreks.i u Boleks..I u Podgoricu,fast fud…aaa…uz Lučke kredite..A maki moj mali slatki…Sve teče med ..i …pa za uzor mladijeh…baš..menadjer…spakovan…eto vi ga…na…

 20. jako je lose po ,,glavnog” kad mu je ,,podredjeni” pametniji od njega.
  Tada kompleksi ,,glavnog” bujaju kao gljive poslije kise, daje ,,podredjenom” svakakve ,,zadatke” koje mozak ,,glavnog” u skucenosti projektuje, a ,,podredjeni” je odvazan i bez straha se suprotstavlja takvim naletima odmazde

 21. Tarzan i Džejn u ovoj priči.Majmun se takođe zna ko je.
  Ovo je primjer partije kotorske koja nema kičmu, ali zato ono sa dominantnim Č ima zaista.

 22. A tamo piše u članu 78: Opština može imati manadžera! Reklo bi se može-a ne mora? Što dalje obavezuje-da se potsjetimo na poknjeg meštra Nika Brkanovića-koji je u svoju radionicu(od velikije muka što su ga spopale) bio objesio “tablu sa pozlaćenim velikim slovima na kojoj je pisalo:”NE UČINI DOBRO DA TE ČUDO NE SNAĐE!
  Dakle gospođo Majo-nijeste Vi krivi-ali jeste Prešednik opštine Kotor-koji je ustoličio menadžera-kojega po zakonu ne mora da ima opština! Nota bena taj “unikatni menadžer”(jedina persona-po zakonu- iz lokalne uprave,koja nema ništa sa “glavnijem adiministratorom-u konkretnom slučaju-odista šteta po opštinu?)-odgovara za obavljenje poslova-za koje ga plaća ovaj narod-samo prešeniku opštine?!
  Gospođo exs Prešenice opštine Kotor-šteta,što nijeste znali za ovo “načelo-spasenije pokonjeg meštra Nika? Vjerujem da ste znali i da vam je zakon omogućio(a nije) da se konsultujete sa “glavnijem dminstratorom”-u konkretnom slučaju-ne biste doživjli razočarenje,od takozvanih podčinjenih saradnika-koji su kadri popljuvati čovjeka-ženu i usput se izvinuti?

  Na kraju-da bi čitatelji i čitateljice-shvatili reprint dešavanja-u kojem smo zapali poslije dolaska na vlast u l i č a r a prije dvadeset i sedam godina(27)-postavlja se pitanje:što se može dočekati od u l i č a r a-brez ovo što je dočekla Prva Građanka ,u jedan vakat,naše opštine? Da bi ste shvatili-bruku i sramotu,reći ću vam jednu “staru”:u ovim krajevima je nekada bio običaj da kad čovjek ide da kupi stoku-živinu u drugo selo-prvo mu je bio da pita (“okolo naokolo”)-koje najbolji domaćin čovjek u selu? Kad je to saznao onda je tamo išao i kupavo ajvan! A mi i dalje živimo u zabludama(da se partija pita)-da se sa puta-oliti ulice može doći do dobroga-napretka? Oliti uljudne i vaspitane i privžene vlasti-ljudskim normama?Na žalost ne-jer to potvrđuju i ovi “drugovi” koji kritikuju sebe i drugoga u Infombirou DPS u Kotoru-u načelu “želi da ostane anoniman”? Da,da “anonimni”-“ljudine” čuvaju svoju guzicu-i nije ih briga što se sve to događa-nota bene o trošku ugroženih-u konkrtnom slučaju takozvanog naroda!
  Tutu…papa…

  • Bravo ! A sto se tice Dragomanovica morali su mu izmislit neko radno mjesto, to je ipak potomak loze politickih uhljeba, samo se nastavlja tradicija

 23. NOVE CVIKE, STARA PAMET, NIKAKO DA POĐE U PENZIJU, BIĆE DA MISLI DA BI BEZ NJE SVE POŠLO PJOMBO.
  MAJKO MOJA MILA KOJA UMIŠLJENOST U NEPOSTOJEĆU VELIČINU I ZNAČAJ

 24. sto su ,,hrabri” neimenovani ,,izzvori” – cekaju dje ce se priklonit, nikad se ne zna……..
  Ti bi sutra po naredbi zatroavali zaliv kod Lipaca, tako da su ti ,,izvori” za mene jadovi
  O Srdjanu Dragomanovicu znam samo lijepo, a ovi sto imaju komplekse, njihov je problem

 25. “Marija Ćatović podnijela ostavku na članstvo u…” – kratko se obradovah. Pomislih – u DPS-u. Kad ono – u Izvršnom odboru na lokalnom nivou partije…
  “Zaratili” Morinjani.
  Ko će nego komšija komšiji. Ili pomoći, ili odmoći.
  Neki lični interesi ili surevnjivost?

  “Srđan Dragomanović se dva puta izvinio Mariji Ćatović, navodeći da je bio revoltiran njenom izjavom da je on neradnik. Ćatovićeva mu je odgovorila da ona to nije kazala ali da je činjenica da radne zadatke koje mu je davala kao pretpostavljena nije obavljao, da je dosta puta bez razloga odsustvovao i da je direktno davao izjave protiv lokalne uprave u kojoj je zaposlen.”

  Nakon ovog citata ostaje nejasno: da li je gospodin Dragomanović NERADNIK? Ako “radne zadatke koje mu je davala kao pretpostavljena nije obavljao”, je li u pitanju neradnik, zabušant, saboter, neodgovornost prema poslu za koji je plaćen. Novcem poreskih obveznika CG.
  Uzgred, kako je u Morinju prošle godine rodio – MED?

  • Sveznajuci Altairu, evo ti prilika ovi se DPSovci podzapase. Ajde reci nam ime, prezime i partiju da te glasamo za spas Kotora. Pele ti je zamjerio onaj vic sa jotom, misli uzeces mu posao. Mi se na Plagente jos valjamo na tvoj uradak od prije neki dan. Da nije koja loza previse bila ili sto drugo?

 26. Dosta ste i bili s njima a ni po čemu nijeste pripadali osim po DPS knjižici. NIkada Vas nijesu ni pihvatili a ogovaraju vas bez prestanka.

 27. Luka finansira neke medije kao i lazni TV KOTOR zato su zabrinuti.Kakve koncesije i bakrači.Menadžer i direktor, glumac od turizma su im glavni urednici . Neka ga pitaju pošto su slikavali Majino auto na rivu, kako on dolazi na rabotu iz vha uzbrdce.Ja ću vi reć -vozač dovodi toga stručnjaka.

 28. Neka si ih raskrinkao Mandiću. AAA neke neka.Dosta više cinculavanja. Niko da se nikome ne zamjeri,svi laju okolo i svi za svoju g..žao mi je samo što se ne predstavljaju ovi sagovornici ali i to je ajde partijska disciplina.
  Neka si,Mandiću,živio i zato te cijenim kao i sve u tvom radiju. NI ja se ne predstavjam se iz jedne drge discipline kičme hahahaaa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]