Marija Maja Ćatović u Strazburu

14
Marija Ćatović u Strazburu

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović, kao članica delegacije Crne Gore, prisustvuje 27. sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, koja se do sjutra održava u Strazburu.

Na početku sjednice izabran je novi predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope – Žan Klod Frekon, član francuske delegacije u Kongresu, koji će tu dužnost obavljati naredne dvije godine.

U okviru 27. sjednice, članovi Kongresa će razmatrati izvještaje o lokalnim izborima u Holandiji, Ukrajini i Gruziji.

Na dnevnom redu je i nekoliko tematskih debata, kao što su debata o “dovoljnim izvorima prihoda” lokalnih vlasti, međuregionalnoj saradnji, ulozi medija u izgradnji participativne demokratije, promociji jednakih mogućnosti za osobe sa invaliditetom, promociji različitosti kroz međukulturalni dijalog i strategije komunikacije, navodi se u saopštenju opštinske službe za informisanje.

14 KOMENTARI

 1. Ja bi ovoga gosn Altaira kandiodivao za budućeg predsjednika opštine da malo i on izađeiz Kotora.

 2. Jeli se ovo neko sprda ili stvarno misle geniji iz kotorskoga DPS da stave kravate i postanu predsjednici opštine Kotor.

 3. Žao mi je da odlazite jer smatram da ste pomagali ljudima kao rijetki predsjednik opštine. Jedna sam od tih koja Vam se obratila i poslije procedure po zakonu ljudski ste mi pomogli. Hvala vam i svaku sreći gdje god da dalje radite. Bili ste i ostali dama.

 4. ,,komunitadi”-budi u jednom lokalnom dijalektu! Ime ti je po romanizmu, ..opcina”-CRO, a ,,mrci”-CG.

  Oces nesto originalno, ali ti ne ide…………….

 5. Super.blago,blago.A rodjeni KOTORANI svakodnevno napustaju rodjeni grad.
  Jedino ako nam ti strucnjaci iz Strazbura ne daju neke pametne ideje.

 6. Sa okruglog stola na kongres, sa kongresa na panel diskusiju, sa panel diskusije na seminar, sa seminara na simpozijum, sa simpozijuma opet na simpozijum… A poslije svih tih silnih okruglih stolova dolazi – ŠVEDSKI STO. Uslast!
  A Kotor se guši u saobraćajnom kolapsu. Bez jasnijeg izgleda i nade za skoro
  rešenje gorućeg problema. Općina Kotor to ne može riješiti sama. Država Crna Gora nije, izgleda, zainteresovana da finansira taj projekat od životnog značaja za
  iole normalno funkcionisanje Kotora i dobrog dijela Boke Kotorske. Biće zanimljivo i veselo” kad se uskoro ambisa onaj dio puta na kraju markata, prema Pozorištu. Za sada se institucije ne mogu usaglasiti čija je nadležnost hitne intervencije kad se put uruši i jedina sobraćajna arterija prekine.
  Nekome je bilo sprešnije da se pravi suludi, skupi, objekat u Rakitama, koji će vo vjek vjekova biti na teret poreskih obveznika CG. Umjesto da se sa daleko manje sredstava prethodno napravila visokoprofitabilna žičara do San Đovanija.

  Sada bih ukratko jednu istinitu anegdotu: Negdje sedamdesetih godina prošlog vijeka, jedan pomorac na Jugooceaniji nije baš volio duže ostati na brodu. Još kao dječak imao je teški prelom nadlaktice i ugrađenu šinu. Tako, gdje god mu se prohtjelo iskrcati, on bi već poslije dva-tri mjeseca – kod ljekara sa snimkom i ljekari bi ga smjesta iskrcavali; iz Hamburga, iz Houstona, iz Bombaya, Singapura… Naravno, odmah nakon dolaska kući, svaki put bi se morao javiti ljekaru u DNZ Kotor. Tada nije bilo “izabranog doktora”, ali ovaj se uvijek javljao istom ljekaru. Vremenom ga stari doktor dobro upoznao.
  Jednom prilikom naš junak je doletio iz Buenos Airesa. Na bolovanje, kako se to tada govorilo. Kad je pristupio starom doktoru, predajući mi papire, reći će: “Doktore, došao sam iz Buenos Airesa…”
  –“Znam, znam”, ne čekajući da pacijent završi, “i ja bih šetao po svijetu kad bi mi neko plaćao put”!

 7. Pod hitno formirati Udrugu za zastitu lika i djela … Majo OBOZAVAMO te! Slovima uklesati tvoje ime umjesto grba na glavna vrata od mjesta Kotora!
  Rajko Kameni – sponzor opštine u ime Udruženja Trokoličara.

  • Vrlo poznata adresa Udruge oko gradskih vrata hahahahah kako se čovjek može odati. Napišite puno ime i prezime kao legalista i demokrata.Za neke je i zaslužila spomenik i to za hrabrost i otvorenost u oči pa kud puklo .

  • Para mi se e je ovi te je u ime udruge trokoliccara,nasipcca zaliva,jedan mali iz opcine?..sin jednog te je pokra fabriku benzine…taj mali ti radi za ovi “Open tour nelegalni fur”…a inacce menegerista te bljuje Maju iz potaje…dje stigne…iza ledja…od ssponde…a calac mu se bavi sad jedovinom,te se libera onijeg benzinslijeh pineza…spremio ig je u banku…te sad i pomalo profesurisse na ovaj UNIVERZITET za bezbejost,filozofiju,socijologiju i didaktiku marina u Tivtu…ee visoki je to kadar

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]