Marija Vučinović: Dobra saradnja Hrvatske i Crne Gore na svim poljima

3
Marija Vučinović

Marija Vučinović

Marija Vučinović

Preostala otvorena pitanja koja imaju Hrvatska i Crna Gora treba rješavati dogovorom, kazala je Marija Vučinović, predsjednica Hrvatske građanske inicijative i ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore.

Što se tiče Prevlake, poznato je da su obrazovane međudržavne komisije koje iznalaze najbolja rješenja za obije države.

Ukoliko do dogovora ne dođe, tu je Međunarodni sud pravde koji će arbitražnim postupkom donijeti presudu, kazala je Vučinovićeva komentarišući za Skala radio intervju u “Pobjedi”  Vesne Pusić, potpredsjednice Vlade Hrvatske i ministrice vanjskih i evropskih poslova.

Bitno je da rješavanje Prevlake ne dovodi u pitanje dobrosusjedske odnose, što se najbolje očituje u podršci Hrvatske koju pruža Crnoj Gori za ulazak u NATO alijansu, kao i podrška u ispunjavanju kriterijuma za ulazak CG u Evropsksu uniju, smatra Vučinićeva.

Još bolja saradnja između Hrvatske i Crne Gore treba da bude na polju ekonomije, kazala je ministrica Vučinović.

Ona je podsjetila da je prije par dana prisustvovala potpisivanju Memoranduma o razumijevanju za izgradnju Kuće građanskog društva koja bi trebala biti izgrađena u Podgorici, čiji je donator Fond braće Rokfeler.

Memorandum je potpisao u ime Vlade CG premijer Milo Đukanović, gradonačelnik glavnog grada Slavoljub Stijepović, direktor Fonda braće Rokfeler, kao i fondacija izgradnje kuće koja će ovaj projekat iznijeti do kraja.

Tom prilikom ambasadorka SAD u CG Margaret Uehara i ministrica Vučinović su dogovorili da danas upriliče i zvanični susret.

U svom kabinetu, ministrica Vučinović će sa američkom ambasadorkom razgovarati o političkoj situaciji u Crnoj Gori.

3 KOMENTARI

  1. Ne fali im ništa-samo njina “Boka mila-zaljev Hrvackih svetaca”(?)-brez ijednoga iz Rvacke?

  2. Oprostite šjor Bocun a što im fali? ako na to mislite. Sloboda mišljenja, jezika, kulture i svih prava.

  3. Gospođo ministrice Vučinović, da li ste Vi i hrvatsko pučanstvo zadovoljni položajem hrvatske manjine u Crnoj Gori?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]