Marija Vučinović: Jačati mjere za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda

2
Marija Vučinović

Od početka godine više crnogorskih opština je pretrpjelo značajne štete usljed elementarnih nepogoda. Vladina Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, u svim opštinama, je reagovala pravovremeno i odobrila pomoć u skladu sa svojim propisima, kao i procjenama šteta od strane komisija lokalnih uprava, saopštila je ministrica bez portelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović.

„Kao predsjednica Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, u periodu iza nas, imala sam vanredne posjete opštinama koje su pretrpjele štete usljed jakog nevremena, kao i redovne radne posjete gradovima kojima je ranije odobrena pomoć, u cilju skrininga, ali i upoznavanja sa svim novitetima u okviru rada Vladine Komisije.

Iako se nadam da period pred nama neće obilježiti slične elementarne nepogode, moramo i dalje jačati suradnju između Vlade, lokalnih zajednica i nadležnih službi, kako bi preventivu podigli na još veći nivo, a sve u cilju smanjenja rizika od elementarnih nepogoda.

Takođe, aktivnosti kabineta kojim rukovodim, u periodu iza nas, obilježili su i bilateralni sastanci na kojima su razmjenjena mišljenja o načinima i daljem jačanju buduće saradnje sa zemljama regiona i članicama EU.

Naredni period biće posvećen daljoj suradnji sa opštinama i nadležnim, kako državnim tako i lokalnim službama, ali i međunarodnim organizacijama u Crnoj Gori, kako bismo omogućili još kvalitetnije uslove i načine rada u cilju smanjenja rizika od potencijalnih vremenskih nepogoda”, kazala je ministrica Vučinović.

2 KOMENTARI

 1. Vi iz donje Lastve ste zaista niko I ništa,naravno mislim na tri izroda.Ostalo je pošten i miran svijet.
  Marija idi napred samo.
  Ti ljubomorni ti bas nista ne mogu.Jača si I mnogo mnogo si bolja.

 2. Ne proizvode se više protugradne
  ronkete gospođo, treba ih kupiti!
  Ima li se para ili su partile za parties
  jerbo pogon Opatovo je destregan,
  prognan kao i sve od JNA!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]